søndag 12. januar 2020

Favorittreet

Det er søndag, og jeg har skrivedag. Men når solen skinner fra skyfri himmel i januar, må jeg selvfølgelig komme meg ut en tur. Dagene er ennå korte og solen står så lavt at selv strøgrusen kaster lange skygger. Men  lyset gjør uansett godt.


Rusleturen gikk selvfølgelig innom botanisk hage. Fjorårets besøk kan nok telles på én hånd, i år skal det bli flere. Ikke så mye å se i januar, men hyggelig å titte innom likevel.

Blant vinterfavorittene er de mange gamle trærne. Uten bladverk trer figurene bedre fram og det er jo nettopp de digre greinene som kjennetegner alder. Favorittreet mitt ses på bildet. Jeg gruer meg allerede til den dagen flere greiner må fjernes, forhåpentligvis er det ennå noen år til.

Turen gikk også innom Tøyenbadet. Heller ikke bygninger har evig liv. Dette bygget, som nærmest har form som "øyet" i Tøyen, skal rives. Inventaret som kan skimtes fra utsiden bærer allerede preg av demontering, men eksteriøret er fortsatt som det alltid har vært. Har du tenkt å hilse på en aller siste gang bør du imidlertid ikke drøye særlig lenge.

Fin søndag!

6 kommentarer:

 1. Store, gamle trær er nesten ekstra flotte om vinteren :)
  Fikk en tur innom botanisk hage under Magnolia-blomstringen i fjor, men det ble med det. Alltid noe fint å se der!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, magnoliablomstringen er så fin! Prøver å få med meg den.

   Slett
 2. Flott med trær, spesielt, store, flotte, gamle. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Jeg har også favoritt tre. ikke bare ett men to. De står rett utenfor stue og kjøkken vinduet. Det er to store blodbøk som er flotte hele året, men vakrest i mai når de springer ut.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Wow! this is Amazing! Do you know your hidden name meaning ? Click here to find your hidden name meaning

  SvarSlett