torsdag 12. oktober 2017

Høstanemone og Kuletistel

I år har jeg ikke besøkt botanisk hage så ofte som jeg pleier. Vet ikke helt grunnen til det, men har brukt beina mye til og fra diverse gjøremål ellers, sånn at det ikke har vært like opplagt å ta seg en spasertur for bevegelsenes skyld. Men altså, botanisk hage kan utmerket godt besøkes av helt andre grunner, som for eksempel ren nytelse.

For en drøy uke siden tok jeg derfor en omvei for å sjekke om platået like ved systematisk avdeling fortsatt kunne by på et hav av Høstanemoner (Anemone hupehensis) og Kuletistler (Echinops), som det pleier. Dette er en av mange favoritter i botanisk hage, og har garantert blitt omtalt her på bloggen tidligere.


Og, joda! Selv om høstfargene preget hagen, ventet både blomster og knopper! Jeg har Høstanemoner i feriehagen, men det er svært sjelden det passer sånn at jeg er der under blomstringen. Dessuten kan det ikke helt måle seg med bloret her i botanisk.

Høstanemonen kalles også Høstsymre og Kinasymre.


Jeg synes fortsatt at kombinasjonen Høstanemone og blå Kuletistel (Echinops) er fantastisk flott, selv om fargene nok var mer intense i ukene før dette besøket.


Også Kuletistelen har jeg i feriehagen, inspirert av dette bedet, men ennå har jeg ikke kommet så langt at det har blitt noen samplanting.

Det finnes både blå og grå Kuletistel, men også den vanligste grå har bra blåskjær.

Flere høstlige bilder fra botanisk hage snart! :)

3 kommentarer:

 1. Hei!
  Alltid morsomt å se bilder fra botanisk hage. Venter gjerne på flere bilder .
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 2. Høstanemone er en vakker staude som jeg også har kjøpt for å ha i hagen.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Godt at dere har bedre vær i Oslo enn her. :) Ha en fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett