lørdag 5. august 2017

Heia, heia!

August er godt igang, og selv om det bør være grei sommer i minst fire uker til, finnes det nok noen her på Skyggebalkongen som skal få slite litt for å fylle sin tildelte plass. Årets sesong er egentlig litt merkelig...


I mange år har jeg sådde Blodbeger, som så har dekket det meste av dette espalieret og sørget for frø til neste sesong. Kortreiste frø er jo både praktisk og hyggelig. Men i år ser det vel ut til at oppgaven blir i største laget.


Jeg sådde nemlig Blodbeger altfor sent, men fikk uansett ingen spiring. Dermed ble noen småplanter fra feriehagenaboen redningen - tenkte jeg. De er imidlertid så små at det ikke engang er sikkert at de rekker å vokse seg store nok til å tøtsje espalieret, langt mindre å klatre helt til topps.

Og så hjelper det sikkert ikke så mye at de står i skyggen av en solsikke.

Blodbeger har det med å sture et par uker etter omplanting, men kan vokse raskt når de først kommer i siget. Om det ikke blir full uttelling i år, blir det spennende å se hvor høyt de rekker å klatre, og ikke minst om de rekker å blomstre.

6 kommentarer:

 1. Ha-ha! Ikke akkurat imponerende, den dekkevnen...
  Mine blodbeger har også vært håpløst stillestående og trege i år. Dvs. de spirte greit og vokste ok i frøpottene. Men etter utplanting er det dårlige greier.

  SvarSlett
 2. Mine blodbeger har også vært trege i år, både de som er overvintret inne og de som er frøsådd. Kanskje det ikke er noe blodbeger år i år for oss som ikke kjøper helt ferdige. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Oj, den ser litt stusselig ut, ja! Den kan jo plutselig bestemme seg for å skyte i været, i alle fall om august blir fin! Mine har også vært litt trege, men de kom fort likevel og np er de frodige! Om du trenger frø, så har jeg massevis, og husk å så i desember/januar :)

  SvarSlett
 4. Her ser mine blodbeger omtrent ut som din, må bare se det i øynene: fikk det ikke til i år heller.
  Så jeg får glede meg over pelargonaene:-)
  Ha en fin sensommer/Eirin

  SvarSlett
 5. Ah, det falt meg ikke inn at 2017 muligens ikke er et blodbegerår! Det er jo en viss trøst i det. En blodbeger i feriehagen har faktisk greid å _nesten_ fylle krukken sin, blir ddet noen blomster så kan det vel også bli frø.

  SvarSlett
 6. Men etter utplanting er det dårlige greier.


  เย็ดสาว

  SvarSlett