tirsdag 11. februar 2014

Utålmodige frø!

Jeg rakk faktisk bare å sjekke såkarene tre ganger før de første spirte! I dag er boksen med Petunia-spirer høytidlig flyttet inn på kjøkkenbenken. Spirene er naturlig nok spinkle og bleke, ettersom de har stått på baderomsgulvet med fargetett lokk, med bare få timer svakt lys. Sannsynligvis har de ikke helt skjønt forskjell på opp og ned - før i dag.

Så tok det bare 3 dager å få ca 50 Petunia i hus. De vet ikke hva de går til...

Jeg har aldri hatt Petunispirer allerede 11. februar, så jeg får bare håpe at jeg greier å brødfø dem helt til mai. Når jeg startet så tidlig, tror jeg nok at jeg rekker å se blomsterfarge på de fleste før de plantes ut. Siden frøene er av Praktpetuniahybrid fra Skyggebalkongen, blir trolig resultatet ulikt opphavet, sannsynligvis med stor variasjon, så da kan det være en fordel å vite hva jeg planter hvor.

Hurra, da er vi igang, på ordentlig! :-)

13 kommentarer:

 1. Gratulerer med frøbarna! Etter å ha lest hva dere andre gjør, satte jeg pottene på badegulvet i går kveld, og jammen meg har diascia tittet frem i løpet av dagen :) Lykke til med de søte små!

  SvarSlett
 2. Det gikk kjapt!
  Lykke til med oppfostringen av de små plantebabyene!

  SvarSlett
 3. Ja, vi er i gang. Har tenkt tanken om jeg klarer å brødfø dem til de kan klare seg ute. Høres ut som det er barn, men det er det jo! Anne

  SvarSlett
 4. Det er så artig når de små frøene titter opp av jorden og så kjekt å være i gang :) Lykke til!
  Fin onsdag fra Tone

  SvarSlett
 5. Gratulerer med 50 petunia! Ha-ha - du kommer ikke til å kunne se ut fra skyggebalkongen når de vokser til :-). Mine petunia har ikke spirt - kanskje de skal på badegolvet de og...

  SvarSlett
 6. Så artig med rask spiring Bille! De eneste frøene jeg har sådd må klare seg ute på balkongen i vinter. Det skal bli riktig spennende å se blomsterfargen på eksperimentene dine :-)
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

  SvarSlett
 7. Det var rask spiring på frøene dine, kjekt å følge med fremover etter som våren nærmer seg.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 8. Dette blir spennende å følge med på. Lykke til :-)

  SvarSlett
 9. Herlig!
  Da er du i gang og Skyggebalkongen og Feriehagen er sikret for 2014 også :)
  Kos deg med de grønne små. (Eller blek grønn-gule, da)

  SvarSlett
 10. Hei igjen, og takk for hengivne lykkeønskninger til mine førstefødte av året :) De har allerede slått ut sine små bladsett og inntatt grønn farge. Og gjett hva - i dag har også en Villgeorgine spirt! Ikke godt å si om det ble gutt eller jente, men uansett: Hurra! :)

  SvarSlett
 11. Spennende å se hvilke farger det blir. Det er takknemlige planter å så. Jeg kommer til å følge med :-)

  SvarSlett
 12. Svangerskapet er i rute, ja i forkant får en si. Du har et eget lag med frø Bille, ikke tvil om det:) Hvis det faller et petunia-barn ned fra balkongen din, så kommer jeg ikke til ringe på for å levere det tilbake til deg altså:):) Da tar jeg over omsorgen for resten av året. Lykke til!

  SvarSlett