fredag 9. desember 2016

Frøtanker

Nei da, men jo da... Jeg, som for flere år siden lovet meg selv at jeg aldri mer skulle røske med meg en eneste frøkapsel, har også i år greid å sikre meg noen kortreiste frø for neste sesong. I kjøkkenskapet dukket det opp et par eggeglass med et visst innhold. Som vanlig hadde jeg glemt å legge ved en liten lapp med navn, med i jord skal de uansett.

Ennå litt grønt i slutten av november.

Det ble også høstet noen frø i feriehagen (selvsagt glemte jeg å høste den viktigste, men tror det finnes noen restefrø i frøarkivet). Aller gjevest er det jo å høste frø her på Skyggebalkongen. Solsikkene fikk det dessverre ikke helt til, men blodbegeren hadde i alle fall én frøballong når jeg bare letet litt. Høstet fine blodbegerfrø i feriehagen også, men det er jo noe med å holde en plante igang på balkongen ved hjelp av frø fra balkongen. Det gjenstår å se om det faktisk finnes frø der inne...


Ellers har jeg som medlem i Blomstervenners klubb tilgang på en fantastisk frøliste. Jeg er litt i tenkeboksen, men noe må jeg nok prøve derfra.

Og i tilfelle du lurer på hvordan det gikk med rosestiklingene fra forrige innlegg - det ble litt varierende utfall. Skal sjekke tilstand og tømme noen av pottene etc i helgen, da finner jeg nok også ut om de mest lovende har greid å sette røtter.

Fin helg så lenge!

2 kommentarer:

 1. Løftebrudd er mer regelen enn unntaket i hageverden, har jeg erfart:) Det gleder meg. Det blir nok noe ut av både frø og stikling kjenner jeg deg rett. Det ser ut til at du temmer naturens lover stadig vekk:)
  Ha det godt.
  Jannicke

  SvarSlett
 2. Hei!
  Skjønner godt at frø fra skyggebalkongen er det som gjelder. I år har jeg også fått mange frø av blodbeger, men jeg sliter med å få dem til å spire. Prøver igjen i januar/februar. Har en plante til overvintring i kjelleren.
  Ja, jeg lurer på hvordan det har gått med rosestiklingene.
  God kveld! Anne

  SvarSlett