tirsdag 4. august 2015

Spennende Hosta uten navn

I feriehagen har jeg flere sorter Hosta. De fleste har jeg sortsnavnet på, men i år er det den ene uten navnelapp som får mest oppmerksomhet. Den blomstrer nemlig for første gang siden den ble kjøpt umerket fra et hagesenter for to år siden..


Den vokser på en annen måte enn de andre Hostaene mine, og nå lurer jeg på om det finnes kjennere der ute som kan foreslå sortsnavn?

Mine andre Hostaer vokser mer som bladtuer, hvor det kommer enkle stengler med blomst i toppen. Men hos denne er det blader hele veien opp langs stengelen. Toppen minner mest om en Artisjokk :)


Det er også spesielt at det kommer en flott blomsterknopp i hvert bladfeste, altså ingen enkel blomsterstengel fra basis her.


Bladtegningene er dekorative, men nokså ordinære. Det er voksemåten som overrasket meg. Finnes det flere grupper Hosta, hvor enkelte sorter vokser på denne måten? Da er det kanskje mulig å fastslå sortsnavn?

Og hvis ikke, så skal jeg nok uansett glede meg over en spennende plante :)

4 kommentarer:

  1. Hm, jeg kan nok ikke hjelpe deg med navnet, men fin er den

    SvarSlett
  2. Jeg har faktisk en i hagen som blomstrer på samme måte, men desverre vet jeg ikke navnet på den, Bille. Håper du har en fortsatt riktifg fin sommer i feriehagen! :-D

    SvarSlett
  3. Ble nysgjerrig nå! Jeg har aldri sett sånn før. Pen voksemåte, syns jeg, men den blir kanskje litt dårligere bunndekker?

    SvarSlett