tirsdag 9. juni 2015

Valmueforestillingen har startet!

Hei igjen! Selv om juni så langt er av det kjølige slaget og det meste bortsett fra ugresset vokser langsomt, er det stadig nye planter som inntar scenen. Akkurat nå er det valmueblomstring i feriehagen - måtte forestillingen vare ekstra lenge i år!


Orientvalmuene er gamle bondestauder som jeg synes hører hjemme i alle gamle hager. De vokser nok ikke nøyaktig på samme sted som de engang ble plantet, men jeg har ikke noe problem med å tilgi at de erobrer et par trappetrinn nå i juni. Etter blomstringen rydder jeg bort alt, både stengler og blad.


Syrinene er muligens litt sene i år, men blomstene står klare og får litt mer størrelse og farge for hver dag. Busken er endelig blitt voksen, og står nå full av flotte blomsterknopper.


Du husker kanskje at jeg har et lite epletre fra kjerne i feriehagen. Det ser friskt og freidig ut, men har ikke blomstret i år heller. Bildet over er av naboens epletre, og ble tatt for omtrent en uke siden. Neste år er det kanskje omsider min tur?


Det er ikke så mye som blomstrer ennå, men flere sorter Geranium har kommet i blomst de siste dagene. I løpet av denne sesongen må jeg vel få gjort alvor av noe jeg har tenkt i flere år - et eget geranium-innlegg med bilder av alle de sortene jeg har her i hagen.

Ballet er bare såvidt begynt!

Ha en fin uke!

3 kommentarer:

 1. Hei! Det er så deilig at ballet bare såvidt har begynt. Det er lenge til dørene lukkes.Her har ikke valmuene begynt å danse ennå, men ser mange, mange spirer fra de som blomstret i fjor. Har en orientvalmue, men den var helt overgrodd. Ryddet plass til den i helga.
  Ja, takk til et geraniuminnlegg. Er en stor fan.
  Fin uke til deg i feriehagen! Anne

  SvarSlett
 2. Fargerike vakre Valmuer i feriehagen. Her er også Syrenene sene i år og det er nok det kjølige været.
  Storkenebb er min dille, så et innlegg om dine er velkommen.

  Ha en fortsatt fin feriehaging!

  SvarSlett
 3. Orientvalmuene er kjempe fine!

  SvarSlett