lørdag 28. februar 2015

Mikroskopisk vårsjekk i nabohagen

Ja, nabohagen er selvfølgelig Botanisk hage, og selv om turen ble kjapp fant jeg flere vårlige gleder :)

Hver vinter må jeg nemlig sjekke Glassbærbusken (Callicarpa bodinieri var giraldii). Den ser bare grå og trist ut for alle som går forbi. Jeg tror nesten at den ikke ønsker å bli oppdaget. Og skal jeg være ærlig så husker jeg ikke hvordan den ser ut om sommeren, eller hvordan blomstene ser ut. Det er neppe et prangende syn siden jeg ikke har fått med meg blomstringen i alle de årene den har vært en favoritt.


Grunnen til at jeg må helt inntil, og til og med trenger macrolinse for å nyte hemmeligheten, ser du her. Bærene med den flotte fargen er så små at du knapt ser dem når du går forbi. At jeg i det hele tatt har oppdaget dem må enten skyldes en tilfeldighet, eller at jeg i en periode saumfarte hver millimeter av denne flotte hagen. Men jeg heller nok til det første, for jeg har neppe krøpet høyt og lavt vinterstid...

Like ved vokser det Japantrollhassel (Hamamelis japonica). Den blomstret da jeg var innom for en snau uke siden.


Også denne er egentlig mest spennenede på nært hold, men den greier ihvertfall å gi forbipasserende et solid hint om at våren kommer snart!

Ønsker deg en god helg!

6 kommentarer:

 1. På en hagepodcast hørte jeg at den gule hamamelisen dufter og det gjør ikke den røde. Kjente du noen duft? Jeg glemte å lukte da jeg var og så på dem i fjor og jeg husker ikke om de har den røde i botanisk hage. Viktig spørsmål ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg var nok 10 cm unna, men kjente ingen duft. Nå visste jeg jo ikke at jeg burde gått enda nærmere, så takk for tipset jeg kan sjekke igjen snart. (svarer i bloggen din også...)

   Slett
 2. Hei! Jeg liker kjempegodt slike vårhint. Her sludder det som bare det for øyeblikket.
  God søndag! Anne

  SvarSlett
 3. Veldig bra !! Vi er ivrige "hagegjengere" i Botanisk hage. Hvor ligger dette i hagen.?
  Flotte bilder :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Vest for toppen av bakken med Pyramideeikene, der hvor det går en gangvei ned mot fjellhagen. (Hehe, tror du er kjent nok til å tolke den der... svarer i bloggen din også)

   Slett
 4. Vakker vår på bildene :) og jeg har 70 - 80 cm snø........ Men plutselig kommer våren her også :)

  SvarSlett