lørdag 20. april 2013

Lykkekløveren fra i fjor er plutselig tilbake!

I fjor bodde en slags Oxalia her på Skyggebalkongen. Den hadde sine opp- og nedturer men var stort sett flott, og da høsten kom tok jeg den inn for å prøve å overvintre den. Hadde fått med meg at det skulle la seg gjøre, og siden jeg ikke har noe kjølig rom for denslags, fikk den friste vinterlykken i kjøkkenvinduet.

Og jammen gikk det superbra!


I vinter forsvant planten ned i potten og fikk nesten ikke vann, men for en måneds tid siden stakk de første nye skuddene opp. Bildet er tatt for en uke siden, den er enda frodigere nå. Hittil har den hatt 4 blomsterstengler, og det er stadig nye skudd på vei opp. Hver kveld bretter bladene seg sammen for natten, og ja - ved et par anledninger har jeg tatt meg selv i å si god natt til den...

Jeg har ikke pottet den om ennå, og den har ikke fått næring. Ser ikke ut som om den savner så mye akkurat. Hvis du har erfaring med Oxalis i potte kunne det vært greit å vite om den feks trenger større potte eller om den er trives vel så bra under litt trange kår. egner med at det er bedre å gi den et nytt jordlag på toppen enn å potte den om nå som veksten er så godt i gang.

Om ikke mange ukene skal den ut på Skyggebalkongen. Det føles jo nesten litt som å ha tjuvstartet :-)

6 kommentarer:

 1. Flott overvintrende Lykkekløver du har klart å overvintre. Den vil sikkert sette pris på litt ny jord øverst i potten.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Lekker! Og tåler tydligvis det meste. Jeg har ikke gitt min noe mer enn litt jord øverst.

  SvarSlett
 3. Den er jo så vakker, nydelige blader og blomster.
  Jeg setter mine i kjelleren og de kommer like tro hver vår.
  God lørdag.

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarer.

  Kom nettopp på at planten vel heter Gjøksyre og ikke kløver.

  SvarSlett
 5. Så kul, grattis. Den har så vackra blad och om jag inte minns fel är blommorna rosa? Kul att den klarade vintern i köksfönstret :)

  SvarSlett
 6. Dette er en urolig flott plante. Jeg har også hatt en i kjøkkenvindu mitt i vinter. Den jeg hadde ute i lysthuset frøs ihjel sammen med alle pellisene, men nå er nye kjøpt inn!

  Ønsker deg en fin søndag! Klem

  SvarSlett