tirsdag 2. april 2013

Kort rapport fra kald kaospåske

Som nevnt i forrige innlegg, har det vært noe oppussing i feriehagen i vinter, og nå i påsken skulle det ryddes. Lett kaos, men faktisk ok å gjøre noe som viser resultater umiddelbart. På bildet sees en snau tredjedel av skrotet. Legg merke til det utrangerte vinduet.


Det stod opp mot et tre, og under treet vokser det...


... snøklokker. Fineste tua i hele distriktet, tipper jeg :-) Det ble nok litt mer vårlig bak det gamle vinduet.


Ellers var det dårlig med planter og vårtegn. En av minipåskeliljene rakk å komme i knopp, men selv den så noe frostig ut. Påskeliljene i Georginebedet bør se til å få opp farten for allerede om 4-5 uker skal de jo overlate bedet til Georginene.  Jeg har noen få krokus, men de hadde såvidt våknet.

Bare 2 planter tok seg bryet med å hilse på meg. Pipeløken (Allium fistulosum), som nok blir enda finere enn i fjor, har startet sesongen på bildet under. Den smaker godt, men den får vel stå i fred litt til. Og der gikk det opp for meg at noen av plantene nok med rette kan oppfatte meg som en gnafser! :-O  


Og én enslig Vinterblom (Eranthis) tittet opp. Det var flere i fjor, kanskje de andre bare forsov seg. For Vinterblom bør vel takle en vestlandsvinter til tross for barfrost?


Måtte april blir en ordentlig vårmåned!

8 kommentarer:

 1. Utrolig flott snøklokketue :) Det er så deilig at våren står for tur nå, her i fjellheimen er det nok av snø, men sakte, sakte kommer våren også hit.
  Juhuuu, herlige tider.

  SvarSlett
 2. Åh, Erantys! Har satt fler slike i hagen i høst. Ikke tittet opp noen enda her. Men snøen ligger jo forsatt...

  SvarSlett
 3. Hei Bille.
  Fint å se at hagen din er bar og fri for snø :-) I grunnen er det jo perfekt at bed og mark ikke er våknet etter vinteren når arbeid på yttervegger må igangsettes, for ellers kunne det jo voldt mye større skader på planter... :-)
  Jeg har prøvd å se det positive i den sene våren påskeuken og jobbet litt med å hugge ned trær i woodland hagen. Siden det fortsatt var full tele i bakken kunne jeg jo gå på bedene uten å gjøre for mye skade ;-)
  Men nå vil jeg også ha en skikkelig vårmåned! :-) Er utålmodig på å se hva som vokser opp rundt omkring!
  Jeg regner forresten med at planteimporten fra England ankommer i midten av denne måneden. Med den kommer noen brodiaea løk jeg har til overs...

  SvarSlett
 4. Det var jo en imponerende tue med snøklokker som hadde fått sitt eget 'drivhus'. Deilig å få unna søppelet etter byggearbeidet - vårt byggesøppel fra de siste par månedene har fryst fast i grusen på gårdsplassen. Herlig - NOT! Men det tiner nå - og bort skal det.

  SvarSlett
 5. Jeg skulle visst lagt vindu over mine snøklokker også, så hadde de kanskje blitt like fine som dine. Erantisen kan være litt lunefull her på vestlandet. Hos meg har det minket på de ettersom årene har gått. I fjor hadde jeg tre som blomstret, i går oppdaget jeg bare en enslig blomst.

  SvarSlett
 6. Snøklokker er trofaste om våren, det var en stor flott tue du hadde.

  Vi får satse på april!

  SvarSlett
 7. Takk, alle! Det blir ekstra spennende i år synes jeg, med så sen vår og flere måneders barfrost med dyp tele, er det jo ikke så rart om noe har gått ut. Og dessuten er det lite mat til gnafsere, så i år må jeg regne med at de spiser planter og skudd de ellers ville latt være. Om en måneds tid vet jeg litt mer om akkurat det :-)

  Fin helg videre!

  SvarSlett