onsdag 27. februar 2013

Gnafsere i feriehagen #2

Jeg har egentlig ganske mange gnafsere i feriehagen, og noen er søtere enn andre. Dagens gnafser tilhører definitivt den søte gruppen.


En hare, og sannsynligvis til og med en ung en. Den og moren (?) har holdt til i og rundt feriehagen i et par år nå. De er nokså fortrolige og blir ikke skremt før "det rare dyret på to bein" kommer rett mot dem.

En langøret venn i hagen er jo supertrivelig! En sommerkveld i fjor plantet jeg i et nytt bed. Ned på huk, opp igjen, kaste den tomme plastpotten bort i haugen med andre tomme potter, ned og opp igjen, 4 skritt tilbake for å se resultatet litt på avstand. Sånn holdt jeg vel på i en havtime ihvertfall. Plutselig snudde jeg meg, og da satt hareungen - eller ungdommen er vel mer korrekt, og fulgte med, på plenen bare et par meter bak meg. Den fikk litt panikk da den forstod at jeg hadde sett den, eller kanskje var det fordi jeg stod der med spaden i neven. I hvertfall pilte den avsted og ble borte helt til neste gang vi møttes.

Og sånn gikk nå sommerdagene.


I det nye georginebedet oppdaget jeg små kuler, antar at det er haremor eller -ungdom som hjelper meg med gjødslingen. Ikke rart at georginene ble så flotte! Så her blant struttende Dahlia hadde den enten sitt avtrede, eller hvileplass. Kanskje var det litt tryggere å sove mellom 'Pulp Fiction' og 'Dragon Ball'...

Og her ligger haremamma og slapper av midt i bedet. Hun gnafset nok litt her og der, men når hun først skulle innta bedet var det jo greit at hun valgte et sted uten små frøplanter.

Nå vet jeg ikke hvor mye harene gnafser, men litt blir det nok. Men jeg tror ikke de snauspiser sånn som visse andre, mer en liten smak her og en smak der, eller om de finner noe de liker - ett blad, eller kanskje to. Har du erfaring med harer i hagen?

Det er ikke så lett å vite hvem man skal skylde på, når det er mange gnafsere i hagen, for jeg er jo ikke ferdig med gnafseinnleggene ennå, nei.

8 kommentarer:

 1. Hei Bille. Så flotte "gnafsere" du har i hagen din! Så lenge de ikke volder for mye skade er det jo hyggelig når de stikker innom ;-)
  Flotte bilder du har klart å ta av dem også! Hare har jeg aldri sett i min hage, så jeg er glad jeg får nøye meg med å se på dem på din blogg ;-)
  Ha en fortsatt riktig fin dag.
  Snart er det hagesesong for fullt igjen!
  Stein

  SvarSlett
 2. Så koselig med harepuser i hagen, spesielt når de gjødsler og ikke spiser for mange planter.

  SvarSlett
 3. Så nusselige de er, harene! Er ikke de mest glad i løvetann da? Eller er det bare kaninene kanskje, he-he!
  Tenk om de kunne holde seg til ugress, da hadde det blitt et ordentlig nyttedyr :)

  SvarSlett
 4. De var nu søte da - og hyggelig besøk hvis de ikke gjør for mye skade.

  SvarSlett
 5. Hvilken koselige gnafsere å ha på besøk, så søte. Jeg aner ikke hvor pass mye en hare gnafser i seg men de ser da bra mye koseligere ut en iberian :)

  SvarSlett
 6. Søte harepuser! Bra de ikke ødelegger så altfor mye!

  SvarSlett
 7. Så koselig med nærkontakt med harepusene! Vi ser ofte harespor på tomta, men ikke dyrene.
  Ja, de kan jo forsyne seg med vårløk, som rådyrene. Hadde dem mistenkt for krokusvandalisme et år, men der tok jeg markmusa på fersken...

  SvarSlett
 8. Den der haren er jo veldig trivelig da Bille.
  Ellerst vil jeg nevne det eføybildet ditt for noen innlegg siden. Så enkelt....og så knall bra.

  SvarSlett