tirsdag 25. desember 2012

Ærlig julehilsen fra balkongen

Julefreden har senket seg. For mange av oss ble det sogar en hvit jul! Gunstig vindretning har nemlig velsignet Skyggebalkongen med det herlige, hvite julepudder. Så ble det litt mindre trist der ute.


Men altså, særlig julepyntet er det likevel ikke på balkongen - i år heller. Døren ble lukket etter frøsanking og innlosjering av noen få utvalgte planter i november. Fikk såvidt tømt noen krukker, men det meste står igjen som et litt tragisk minne om det som var. Og det som kunne vært - det var jo ikke alt som er verdt å minnes...

Så altså - en ærlig julehilsen til deg fra Skyggebalkongen! Har ikke engang satt ut en liten nisse for så å velge utsnitt med omhu, sånn at du skulle tro at også balkongen er julepyntet. Ærlighet varer lengst, for hvem vet om planter kan sladre!


Men inne er det ihvertfall jul nok. Sviblene er ikke kommet i blomst ennå, men det er min feil og ikke deres. Juleglede, vår eldste juleplante, ble det ikke i år, og det er også min feil. Men ellers er det meste som det var tenkt.

Ønsker deg en fortsatt riktig god julefeiring, og takk for i år!

11 kommentarer:

 1. Fortsatt god jul til deg også! :)

  SvarSlett
 2. Riktig koselig med hvit jul på balkongen, Her er heller ikke ryddet inn for vinteren og det regner i dag så verandaen er ekstra trist.

  Ha en fortsatt fin julehelg!

  SvarSlett
 3. Hi-hi. Men det er nå helst innevær for tiden...
  God Jul!

  SvarSlett
 4. Hvitt på balkongen, og rødt lenger inne.
  Jeg synes det ser skikkelig julete ut..........kos deg videre Bille.

  SvarSlett
 5. Ønsker deg en fortsatt god jul!

  SvarSlett
 6. Ønsker deg en kjempe fin julefeiring!

  Klem Vivi

  SvarSlett
 7. Hehe, det minner litt om de snødekte paprikaplantene som står utenfor på terassen..... men de er i alle fall julerøde.

  En riktig god jul til deg - og noen små avvik fra planene krydrer julen. Her ble julen uten juletre - så det var en runde å ta med ungene. Men nå er halve familien allergifri, så vi er enige om at det er fint å dra bort å se på andres juletre, og komme hjem til en allergifri jul er 'berre lekkert'.

  SvarSlett
 8. Godt det er flere som har noen potter ute. Det fine er at de fortsatt står der til våren! Vi pynter lite ute....for vi er jo inne og ikke så mye ute :-) Ha en fortsatt god jul!

  SvarSlett
 9. Her hadde vi en stund snø som dekket over alle visne potter og annet som burde vært ordnet opp i før vinteren kom. Nå er det mildvær og snøen er borte.
  Fortsatt riktig god jul!

  SvarSlett
 10. Det var da jammen mer julestemning på din byveranda enn min:) Den er så vanskjøttet at jeg er glad vi ikke har et plantetilsyn:) Fortsatt god jul!

  SvarSlett
 11. Takk for hilsener! :D Fortsatt fin romjul til alle!

  SvarSlett