tirsdag 18. september 2012

Kortvarig epletrelykke

Årets sesong har vært innholdsrik, på godt og vondt. I et tidligere innlegg skrev jeg om lille Love som led en tragisk skjebne, og nå skal det handle om mitt lille epletre, som heller ikke er av de heldigste her i verden - eller i feriehagen, for den saks skyld.

Det har seg nemlig sånn at for 3-4 år siden dyttet jeg en eplekjerne ned i en utepotte. Neste vår spirte den, og så vokste planten seg større hvert år. Men det gikk saaakte, for jeg ignorerte det lille treet fullstendig og ga det ikke engang ny jord før etter 3 sesonger, men fortsatt i samme potte skal vite. Her skrev jeg litt om min dårlige samvittighet.


Men så, sesongen 2012 skulle endelig mitt lille epletre komme ut i ordentlig jord! Jeg laget nemlig et nytt bed i sommer, og der fikk treet plass.


Og her er det plantet, og strutter som bare det av glede og forventning... tenk å få strekke tærne skikkelig ut for aller første gang etter 4 år!


Ikke forskriftsmessig oppbundet, men det er ikke så vindutsatt akkurat der det står.


Det jeg ikke tenkte på var at det er en del rådyr innom feriehagen. To uker etter planting ble det stakkars epletreet mitt spist nesten helt ned til hyssingen! Huff og huff, skal det aldri bli slutt på tragiske skjebner i denne hagen?

Da jeg var innom i siste del av august ble det så klart et litt trist møte med restene av treet, men jeg tror det kan komme nye skudd, og jeg satser på at roten samler styrke til å overraske både meg og rådyrene med ny vekst til neste år! Og i så fall skal jeg selvsagt sette opp en rull med hønsenetting eller noe rundt treet...

Akk jasann, det er ikke alltid så greit...

7 kommentarer:

 1. Det er ikke alt som går som planlagt, håper epletreet ditt klarer seg.

  SvarSlett
 2. Beautiful photographs, beautiful place. I am greeting

  SvarSlett
 3. Huff da! Det var ille, men roten er sikkert levedyktig! Det minner meg på at jeg også sådde et frø fra et kjernehus som faktisk hadde begynt å spire inni eplet! Jeg regner dog med at eplet er strålt, så det er ikke sikkert det vil bære frukt noen gang, men artig å prøve likevel! Må vel se om jeg finner det igjen :)

  SvarSlett
 4. Det er litt trist, men det er sånn noen trær får spennende stammer. Hønsenettingbur er sikkert lurt - ikke bare neste sesong, men i vinter også. Kanskje særlig i vinter...

  Tøft at du har laget ditt eget epletre! Gratulerer

  SvarSlett
 5. Stakkars treet, blir helt trist på dets vegne. Rådyr er flotte dyr, men ikke i haven.

  SvarSlett
 6. Det er veldig kjedelig når sånt skjer.
  Jeg er veldig plaget med hjort og rådyr,
  og absolutt alt som plantes må beskyttes hos meg.

  SvarSlett
 7. Jeg likte den med at nedspist epletre får spennende stamme :D Ja, får vel beskytte det litt før vinteren også. Det er så teit at rpdyrene må velge mine planter når hele området er så frodig og fullt av mat som det kan bli. De spiser på endel andre saker i feriehagen også, men har bestmt meg for å glede meg dessto mer over det som får stå i fred.

  Fortsatt fin søndag!

  SvarSlett