mandag 30. juli 2012

En Hosta, to Hostaer, mange...


I fjor høst delte jeg en av mine Hostaer for første gang. Det var litt av en jobb!

Nå er de to plantedelene forlengst i full fart igjen. På bildet under (ca 30. juni) står den ene delen helt til venstre, og resten står midt i bildet. Jepp, den skulle selvsagt vært delt i mange flere deler når jeg først var i gang. Kanskje bør jeg ta fram øks og spade igjen allerede til høsten.


Nå blir det spennende å se om den blomstrer etter flyttingen. Nå er det mange knopper på gang, så det ser ut til å gå helt fint. Her er det meningen at Hostaene skal skygge for Klematisene. Det er riktignok bare morgensol i dette bedet så særlig krevende blir nok den skyggeoppgaven neppe...

Og, hurra, jeg fikk endelig satt opp et espalier, en litt kjip plastgreie fra Europris, men den ble ikke så verst da den kom opp. Bare 2 blomster på Miss Bateman i juni, og ingen på Piilu, men bildet er tatt helt sist i juni, så sesongen var ennå ung! I dag er det mange knopper på den ene, men plantene har ikke klatret så høyt som jeg regnet med, kanskje trenger de en sesong på å etablere seg.

PS: Her er forresten et tidligere innlegg om denne Hostaen.

9 kommentarer:

 1. Å dele hosta er ingen spøk, nei. Det vet jeg alt om. Øks har jeg ikke brukt, men en skarp kjøttkniv er et greit hjelpemiddel. Er hostaene store, så kan de godt deles annenhvert år eller oftere.

  SvarSlett
 2. Heisan. Deling av hosta er hard jobbing. Heldigvis tåler den hard behandling. Belønningen er jo stor : mange fleire planter !!
  Ha det godt.

  SvarSlett
 3. Jeg delte en Hosta for første gang fjor, og de to delene så ganske stusselige ut begge to, halve som de var. Men du skulle sett dem i år! Det er som om de aldri ble delt, for de er nesten like digre :) Her ser jeg muligheten for mange Hosta etterhvert.....
  Jeg kjøpte også klatrestativ/espalieèr i dag, noe i hvit metall, men de blir jo dekket av planter, så det syns ikke om en stund!
  Ønsker deg fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 4. Hosta er så flotte. For en lykke når de har blitt så store at de kan deles.
  Det er to vakre klematis du har. De kan vel bruke noen sesonger på å etablere seg. Jeg hadde Piilu i krukke i flere år. Men to harde vintre ble for mye for den. Jeg må skaffe meg en ny med tiden.
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 5. Kjekt med planter som kan deles og bli til flere, Hostaene dine ser riktig frodige ut.

  SvarSlett
 6. Tror nok jeg kan flytte deler av den største til andre steder i hagen, ja. Har ikke tatt Hosta skikkelig i bruk i feriehagen ennå, den finnes bare i bed som ikke er skikkelig planlagt ennå, mest som midlertidig plasssering. Den på bildet er nok den jeg liker best, så da er det jo kjekt at det er nettopp den som vokser best.

  SvarSlett
 7. Jeg har ingen hosta i hagen enda, men har sett at de er svært populære.
  Den der med hvit kant er fin.

  SvarSlett
 8. Har ikke forsøkt dette enda, jeg har så lett for å bare kjøpe en ny hosta når jeg trenger en ;) Å plutselig er det helt fullt med hosta overalt.

  SvarSlett
 9. Jeg synes clematis kan være litt humørfylte, enkelte somrer blomstrer det som bare det, andre ser de nesten ut å ha dødt.. Men alder spiller nok en stor betydelse det og. Neste år får de sikkert fart, med ny espalier og det hele :)

  SvarSlett