onsdag 17. august 2011

Hjemme igjen - og sånn ser det ut...

Iblant kan man lure på hvor dagene blir av. Det er nå flere dager siden jeg kom tilbake til byleiligheten etter et par uker i feriehagen, med et klart mål om å bli flittgere med bloggingen. Jeg var nokså spent på tingenes tilstand på skyggebalkongen, og de fleste som leser dette er sikkert kjent med kribel og krabbel som melder seg når man låser seg inn etter en ferie. Er det liv? Hva får jeg se når jeg runder hjørnet? Skal jeg bare late som at det er greit - uansett? Omtrent de samme tankene melder seg jo om våren, når det handler om spirer og frøplanter på kjøkkenbenken.

Vel, jeg var flink. Istedet for å gå ut på balkongen med vannkanne og øvrige livreddende remedier parat, lot jeg vannkanne være vannkanne og gikk ut med fotoapparatet høyt hevet. Det var jo ikke så verst der ute! To uker uten vanning, og flere av plantene står i nokså små krukker. Det er nok den største fordelen med skygge. Får ta en grundigere beskrivelse når sesongen skal oppsummeres.

Etter fotoseansen ble det selvsagt vanning og dusjing i flere omganger. Har fått det for meg at det er best å ta det gradvis, men muligens betyr ikke det noe som helst.

Men blomstret Prydtobakken (Nicotiana)? Nei da... Det gjorde den derimot i feriehagen. Frø fra samme pose, i feriehagen sådd minst 4 uker senere. På balkongen er det fremdeles bare grønt, men i ferieland var det blomstring.

Sånn så Prydtobakken ut i feriehagen da jeg startet ferien i slutten av juli.


Og sånn så den ut da jeg dro tilbake til byen. 

Bra timing med tanke på ferien, men det hadde jo vært kjekt med noen blomster her på balkongen også, da...

4 kommentarer:

 1. Så flott at plantene lever på balkongen, selv om de ikke blomstrer like frodig som i feriehagen! Jeg opplevde balkongen min virket litt stusselig når jeg kom hjem fra Sverige denne sommeren. Det har vel noe med at alt rundt en er grønt og frodig i en hage - om det nå er blomster eller ugress alt sammen ;-) På balkongen derimot, står plantene i sine krukker og kar- og plutselig blir jeg mer oppmerksom på selve balkongrommet- gulvet, veggene, gjerdet. Jeg har prøvd å dekke det meste til med enda mer blomster, for etter noen uker som ikke har hatt topp vær hele tiden gjør jeg hva som helst for å beholde sommerfølelsen! :-D
  Ha en fortsatt riktig fin balkonghagedag!

  SvarSlett
 2. Hei!
  Jeg er journalist i NTB og prøver å finne noen flittige balkongbrukere i Oslo. Vil gjerne komme i kontakt med deg, så kan du kanskje sende meg en mail på smk@ntb.no hvis du er interessert?
  Vennlig hilsen Siri Marte Kværnes

  SvarSlett
 3. Ja, men dette ser da bra ut...for å hvert alene i to uker...:)Gøy når du ser forskjell på samme planten, men enig ...det hadde vært kjekt med blomster på balkongen også:)

  SvarSlett
 4. Hei! Beklager at jeg har vært litt langsom i det siste...

  Stein: Ja, det kan bli mye vegg og gulv og sånn på balkongen. Jeg synes ikke det gjør noe, for balkong og hage er o nødt til å bli ganske ulikt uansett. Akkurat nå er det ganske trist her hos meg, hver sensommer forsvinner litt av gnisten, og visne plantedeler får sitte aaaaaltfor lenge.

  Siri Marte: Så spennende! Ser at jeg er sent ute, men tar kontakt.

  Inger Marie: Vet du hva - neste år skal jeg *ikke* ha prydtobakk på balkongen, hehe. Bladverket har forresten vært fantastisk flott, i feriehagen var det nokså puslete bladverk. Men de tar for stor plass på mitt bittelille plantebord.

  SvarSlett