tirsdag 26. mai 2015

En hyggelig overraskele på første inspeksjon

Jeg er på plass i feriehagen, og selv om jeg har både inspisert og knipset litt, tar det nok litt tid før jeg får klargjort bildene. Jeg er vanligvis ikke i feriehagen på denne tiden av året, selv løvetann er jo flott på sitt beste! Her er det mye å ta fatt i, så det blir nok flere rapporter framover.

Men akkurat i dag tenkte jeg å dele en ganske stor overraskelse som ventet meg på første inspeksjon,


Det har seg nemlig sånn at Blodbeger (Rhodochiton) har overvintret ute - ikke til å tro! Mange nye skudd er på vei opp og fram, noen flere varmegrader så blir det nok også mer fart i veksten. Av tre planter, har to overlevd vinteren.

Blodbeger er jo varmekjær plane som gjerne brukes som ettårig, men som kan overvintres inne. Vinteren har riktignok vært mild, men en ukes barfrost var det nok. Så da er altså det umulige mulig.

Ha en fin uke!

5 kommentarer:

 1. Sånt er innmari morsomt. Det kan ikke ha vært særlig med frost i feriehagen din. Oppdaget en blomkarsespire i går ute.
  Fin uke til deg i feriehagen! Anne

  SvarSlett
 2. Slike overraskelser er gøy. Har sådd blodbeger for første gang i år, og er spent på planten.
  Ellers har jeg luket bort 2 kvadratmeter frøsådde sommergeorginer, før jeg oppdaget at det ikke var ugress, nå "tynner" og prikler jeg i resten av bedet...
  Nyt tiden i feriehagen!

  SvarSlett
 3. Sånt er jo veldig gøy. Jeg trodde også at blodbeger ville ha det varmt og lunt, men i fjor hadde jeg en på nordsiden og det gikk helt fint, så det skal jeg prøve i år igjen.

  SvarSlett
 4. Jøss! Dette var interessant! Selv har jeg norn rudbeckia som skulle være ettårige her i nord, men som kommer på nytt år etter år likevel. I år har jeg sådd blodbeger fra frø, men de blir så stygge mot høsten at jeg hiver dem. Til høsten skal jeg ikke kaste dem, men sette dem i bakhagen og se hva som skjer. Takk for tips!

  SvarSlett
 5. Det var moro med overvintrende blodbeger! Positive overraskelser i hagen er det beste som fins! Ja, løvetannen er flott for tida - sår for harde livet ;-) evt det gjør den i grunnen sjøl.

  SvarSlett