torsdag 16. januar 2014

Snart suser vi avsted igjen!

Ja, jeg har litt dårlig samvittighet.

Ikke for at jeg hittil i januar ikke har gjort noe hage- eller balkongrelatert. Ikke engang bladd i de hagebøkene jeg tenkte jeg skulle myse litt i.


Og bare litt smådårlig samvittighet for at det plutselig gikk noen dager helt uten bloggoppdateringer. Og det til tross for at jeg jo har mye å dele selv midtvinters.


Den dårlige samvittigheten skyldes 2013-sesongen, faktisk! En herlig sesong når jeg ser tilbake. Den fortjener definitivt en oppsummering, og i alle fall å bli ferdig-notert.

Jeg har nemlig rikelig med notater som nok hadde større verdi et lite stykke ut på høsten, enn nå et halvår senere. Jeg vet jo at det blir endel kråketær som jeg kanskje ikke forstår. Som f.eks. det "enkle" systemet som skulle hjelpe meg å koble riktig foto til rett plante...

Men humlene trenger heldigvis ikke noe nummer for å bli husket som det de var! (selv om det jo finnes mange ulike arter, som det nok kunne vært artig å artsbestemme noen... lite hmmm...)


Jeg fotograferte som vanlig mange-mange, og noen ganger dukket humlene bare opp på bildene uten at jeg hadde oppdaget dem der de kom susende. Som på utsnittet over.

Revebjeller, Georginer og Flekktvetann var nok humlefavorittene i feriehagen i fjor. Og det blir mange flere av dem i 2014 :) Ja, det blir flere av både plantene og humlene, så klart - den ene kan jo ikke trives uten den andre!

Ha en fin torsdag! Jeg skal bruke min til mer 2013-mimring :)

6 kommentarer:

 1. Humler er hyggelige insekter å ha i hagen. Flotte bilder fra feriehagen din.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Hei, og takk for svaret på spørsmålet mitt om zinnia. Nå har jeg bestilt zinnia Green Apple, og det blir spennende å se hvordan det går med plantene/spiringen.

  Det er koselig med litt mimring, og det gir jo også gjerne inspirasjon til årets sesong.

  SvarSlett
 3. Revebjeller ja, det var de frøa jeg har glemt å kjøpe... Morsomt med humle-linselus :-)

  SvarSlett
 4. Koselig med humler. Jeg hadde masser av dem på besøk i fjor. Men ingen bier og sommerfugler nesten...
  Så fine bilder du har tatt! Hadde vært morsomt å zoome inn den flygende humla på det siste bildet.
  Ha en fin søndagskveld :)

  SvarSlett
 5. Den som var en humle...i din sommerhage:):) Farge- og humleterapi fra deg Bille. Det kan ikke bli nok mimring på denne tiden, så håper du deler raust med oss fremover:) Ha en salig søndag kjære nabo. Kun snø på min balkong....hva med din?

  SvarSlett
 6. Det er virkelig smell i det øverste bildet!

  SvarSlett