onsdag 4. desember 2013

Så var det gjort!

Takk for mange gode dytt i disse løkleggingstiltaksløse tider! Nå er jobben omsider gjort, og det kjennes jo så godt (enda så liten den jobben var, he-he!).

Det viste seg at jeg hadde lagt av færre løk enn jeg trodde, så det ble bare nok til 3 krukker. En krukke med 2 liljeløk (Lilium orientale 'Muscadet') som forøvrig hadde skrumpet kraftig inn siden innkjøp i oktober. Og i hver av de to andre krukkene er det 2 Honningløk (Allium Bulgaricum) og 3-4 røde kuleløk (Allium sphaerocephalon).


Det er jo ikke sikkert at alt kommer opp, men til våren kan jeg plante sommerblomster der det måtte være plass. Dessuten er disse plantene i høyeste laget - og strekker seg kanskje enda mer her i skyggen. Og så må jeg regne med at løkene blomstrer senere enn normalt, så da kan det uansett være greit med litt påfyll som kan pynte opp mens jeg venter.

Nå står krukkene inne i et par døgn for å gi jord og løker en sjanse til å trekke til seg litt fukt før det bærer ut i desembers iskalde realiteter. Jeg er jo litt spent på om dette vil funke, så det blir garantert noen lurer-på-hvordan-det-går-innlegg fram til det våres ;)

Tvi-tvi!

5 kommentarer:

 1. Det skal jo fungere med løk i krukke så det går nok bra dette men skal du ha dem på balkongen over vinteren hadde jeg kanskje lagt over pottene med noe, i hvert fall når det er som kaldest?

  SvarSlett
 2. Det var ikke store jobben nei. Utrolig hvordan man irriterer seg over jobber som ikke er gjort som kun tar minutter. Hvis det kommer snø eller regn på dem er det greit å legge noe over. Min erfaring med løk i potter som fryser er at de råtner hvis de får mye væske og hele eller deler av jorden fortsatt er frossen. Lykke til!

  SvarSlett
 3. Så lenge løkene får tid på å etablere seg noen uker, før den værste kulden setter inn, går det fint. Hvis de ikke får det er min erfaring at de dør på vinteren. Men du bor jo mye mildere til en oss :-) Lykke til! Hilsen Kenneth

  SvarSlett
 4. Hei! Måtte hell og lykke følge dine løker! Anne

  SvarSlett
 5. :) Ja til løk-lykke! Det er liten risiko for overvanning siden det er tak over balkongen. Og blir det veldig kaldt skl jeg nok dekke litt til, men jeg vil jo ikke ha pingleplanter heller, så litt får de tåle :) Har bare prøvd løk i en krukke tidligere, krokus, og det gikk ikke så bra... hehe.

  SvarSlett