tirsdag 7. juni 2016

Hva, har du vært borte?

Jammen forsvant de ukene rimelig fort! Planlagte blogginnlegg tapte glatt for diverse aktiviteter i feriehagen. Den årlige vårturen for å plante ut og ordne er nok årets travleste, og i år kom jammen også noen flotte sommerdager innom. Bare synd jeg ikke rakk å dele mer av fotofangsten, men det kan vel bli noen drypp framover istedet.

Nå har jeg returnert til byen, og spenningen var stor da jeg låste meg inn og sjekket liv og røre på Skyggebalkongen. Hovedstaden hadde hatt temperaturer over tretti grader i mai. Blodbegerplantene bekymret meg ikke, men hva med Solsikkene som snart skal bli Skyggesikker? Drikker ikke de ganske mye vann, da? 17 dager siden forrige vanning, og så heftige temperaturer...


Men ingen grunn til bekymring! Da jeg løp lettere bekymret ut på Skyggebalkongen fikk jeg nærmest en følelse av at solsikkene tenkte: «Åh, har du vært bortreist?» Akkurat dette er nok den aller største fordelen med en balkong i skyggen - krukkene koker ikke i solsteiken, frøplanter greier seg i 17 dager i 30 grader uten vann. Ok, satt litt på spissen...


Solsikkene har i alle fall blitt større, og de har nesten ikke strekt seg mot lyset heller. De er kanskje ikke helt sikre på hvilken retning de i så fall skulle strekke seg?

Nå har alle fått en god dosering vann, og så regner jeg jo med at de vokser enda raskere når jeg duller litt med dem hver dag.


Ikke helt sikker på om de blekere småbladene skyldes tørke, næring eller bare skal være sånn. Men litt gjødsel skal de nok få. Ser forresten at bilden har litt blåstikk, de ble tatt litt utpå kvelden.

I morgen skal jeg rigge til balkongbordet, for i år skal jeg tvinge meg til å faktisk sette meg ned der ute oftere. det kan jo tenkes at jeg trenger litt å drikke, jeg også.

Fin uke til deg!

5 kommentarer:

 1. Så flott at alt hadde klart seg så bra på balkongen din, Bille.
  Ja, det har vært tørt, solrikt og varmt i Oslo i det siste, så det er nok en fordel å ha balkongen i skyggen nå, ja ;-)
  Jeg har vært borte fra Svenskehagen i snart to uker. Der har det vært like tørt, varmt og solrikt, så jeg er også veldig nervøs og spent på hvordan ting ser ut. Spesielt planter som ble stående i potter - i solsteiken...
  Jeg får håpe at i alle fall noe har overlevd frem til helgen...
  Ha en fortsatt fin dag :-)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Kjenner meg godt igjen, når jeg kommer tilbake til terrassen etter flere uker. Hjertebank, hva har overlevd?
  Ha det så godt! Anne

  SvarSlett
 3. Så fint at solsikkene overlevde :)
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Godt solsikkene overlevde. I går planta jeg ut noen tynne stranglet solsikker som burde vært prikla for lenge siden. Får se om jeg får noen. Jeg vanner for tida :-).

  SvarSlett
 5. Hei! Jeg prøvde å sende deg en mail ang. å komme på besøk og ta bilder av balkongen din. Har du sett den? Mvh. Bjørnhild Fjeld, tlf: 41440980 epost: bjornhild@tastatore.no

  SvarSlett