onsdag 26. juni 2013

Mirakel på balkongen!

Det skjer for tiden fantastiske ting her på Skyggebalkongen!


En av de største knoppene har dag for dag åpenbart hemmeligheten sin.

Klikk for større versjon!

Og nå er blomsten endelig ankommet - ennå ikke helt åpen, men velkommen!


Frøkenhatt (Zinnia 'Queen Lime Red'). Zinnia er nok mest brukt i bed og det er første gang jeg har sådd den, og har nå flere planter her på balkongen. Frøposen antyder at hver plante blomstrer i litt ulike fargenyanser fra lime til rødt, så hvis bare lykken står meg bi, kan det bli flere mirakler her i skyggen!

13 kommentarer:

 1. Läcker, vilka stiliga färger :)

  SvarSlett
 2. Åhhh... Lekre bilder av en lekker blomst. Det blir spennende hvordan de andre blir da:)

  SvarSlett
 3. Så flott! Har ikke hatt særlig hell med Zinniasådd/plannter. Nå står 5 stk i et kar og ser "ikke så aller verst" ut. De kan jo bli utrolig lekre når de trives!

  SvarSlett
 4. Jeg kjenner meg igjen Bille.
  Følge utviklingen på blomsterknoppen gir mening :)

  SvarSlett
 5. Det var en flott Zinna som har kommet i blomst, kjekt å følge utviklingen fra knopp til blomst.

  Ha en fin dag på balkongen!

  SvarSlett
 6. Så artig med selvsådde blomster når de springer ut! :-D
  Jeg har blitt litt inspirert og sanket inn frø fra helleborus som jeg planlegger å så neste gang jeg er i svenskehagen ;-)
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
 7. Hvilken frisk og grønn salat tenkte jeg ei stund, men så fant jeg ut at det er jo sånne som jeg har noen av i drivhuset og noen plantet ut. Gleder meg til mine kommer med blomst.

  SvarSlett
 8. Nydelig, Bille! Jeg har Zinnia Lime på vei ut - men Queen Lime Red var det jo bare helt fantastisk farge på. Notert i ønskelisten.

  SvarSlett
 9. Takk alle! Blomsten er selvsagt litt mindre enn det ser ut som på bildet, den har ennå ikke foldet seg helt ut (regner med at den strekker seg litt?), og nå reiser jeg bort - hm, litt typisk ja.

  Alle bildene i dette innlegget er forresten av samme knopp/blomst.

  SvarSlett
 10. Zinnia har eg ikkje heilt fått dreisen på enno. Men med eit sånn flott eksemplar som du har fått fram så må eg vel kanskje prøve att. Men det er jo så mykje eg vil prøve.
  Eg følte meg jo litt truffen av det forrige innlegget ditt om Roundup i hagen. Ikkje så å forstå at eg brukar det til å luke ugras, for den jobben likar eg faktisk. MEN når det har kome opp ei ask i rosetreet som eg ikkje har teke alvorleg nok frå starten, så har eg prøvd Roundup - gele. Ha ei flott helg!

  SvarSlett
 11. Sååå artig og så flott den er, kanskje du skulle levere en lotto kupong også, uansett nydelig er den og det er en ,,full pott,,
  God helg fra Marit.

  SvarSlett
 12. Jeg kom bare lige fobi.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlett
 13. Din Zinnia er før ute enn min. Lekker sier jeg bare. De er litt sære å dyrke, og sneglene elsker dem. Men slikt kommer vel ikke opp på din balkong kanskje? Håper ikke det. Fin balkongtirsdag ønskes deg, Bille!

  SvarSlett