lørdag 15. juni 2013

En dusj i det grønne

Alltid beredt! Dusjflasken er aldri langt unna her på Skyggebalkongen (hm, faktisk umulig å være mer enn 2 meter unna...).

Har du krukker og kar under tak, eller i lune krinker og koker hvor verken fuktig vind eller regn kommer skikkelig til, er det et must å dusje plantene ofte gjennom sesongen. Vannet bør selvsagt være temperert, og det er det jo når flasken står klar dag etter dag.


Dusjingen gir selvsagt plantene ekstra tilgang på fukt, og samtidig fjerner du litt av rusk og støv som kommer luftveien og lett legger seg på bladene.

Men hovedgrunnen til at jeg dusjer plantene nesten daglig nå, er at det kan holde unna ulumskheter som lett dukker opp på tørre plantedeler. Spinnmidd og kvitefly er bare noen av gjestene som liker tørre kroker. Dusj planten på bak- og undersiden også hvis det lar seg gjøre, det er jo der mange med vannskrekk gjemmer seg. Det er ikke litervis som skal til, men det skader ikke om det iblant renner litt.

Jeg har bare rent vann i flasken, men når de første små gjestene har ankommet blander jeg gjerne inn noen dråper grønnsåpe eller oppvaskmiddel. Det ideelle er vel å ha en flaske med rent vann, og en egen med virkestoffer.

Har du krukkehage eller veggampler etc på flere steder i hagen er det praktisk å ha en spruteflaske stående klar i hvertfall to steder. Det er mye lettere å få det gjort i forbifarten når flasken står klar. Den er lett å gjemme bak en plante eller krukke om du vil.

Her på Skyggebalkongen holder det lenge med ett depot :)

Ha en super hage- og balkonghelg!

8 kommentarer:

 1. Så smart... Jeg er imponert over frodigheten du skaper i skygge! Superduper helg til deg også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Parkvegen :D Hvordan går det med det nye drivhuset tro? På tide med en tur innom hos deg - ja, i bloggen altså :)

   Slett
 2. Jeg har også dusjflasker på verandaen, en med vann og en med grønnsåpe. Hadde lus på noen planter og grønnsåpevann liker de ikke.

  Ha en fin dag i det grønne på balkongen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper det ikke blir særlig mye lus i år verken hos deg eller meg. Det greieste er jo når de ikke stikker innom :)

   Slett
 3. Hei Bille. Takk for trivelige hilsner hos meg. Du har da alltid noen superlure tips på lager. Jeg er en dusjer og nå har jeg enda flere gode grunner for å gjøre det. Petuniaen jeg fikk av deg truer med å knoppe seg nå:) Jeg snakker pent til den hver dag. Satser på at det blir posering for fotografen om ikke så alt for lenge. PS. Jeg begynte å spa så smått i jorden i feriehagen sommeren 2009. Har siden gått amok:) Må være fantastisk jordsmonn der borte, for alt ser ut til å trives, uavhengig av grønnfarge på fingrene:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror den tåler litt krasse ord også, om det går tregt, mener jeg :) Ser ut til å være noen tøffinger disse petuniaene. Herlig å gå amok i en feriehage!

   Slett
 4. Dusjflaska er god å ha ja. Den bruker jeg også.
  Synd at min Dahlia navnebror tok kvelden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var triste greier, men jeg var egentlig litt stolt av at jeg faktisk greide å redusere samlingen. Snart ryker nok flere :|

   Slett