mandag 28. mai 2012

Grønnrenne på balkongen

Ja, nå er balkongsesongen definitivt i gang. De fleste krukkene fylles, og pinsedagene er jo ideelle for hagesenterbesøk.

Ny idé av året er å henge opp mye smått på veggene. Det er fra før mange spiker etc i teglsteinene, og bortsett fra en veggampel har jeg faktisk aldri tatt veggene i bruk. Jeg våger nok ikke å henge opp tunge ting, men satser istedet på mange små. Det er særlig helt oppunder balkongtaket at det er mange spiker etter forrige eier.


Kjøpte noen grønne småspann hos Jysk, og oppi dem har jeg plantet Grønnrenne (Chlorophytum). Dette er avleggere fra planter på jobben, altså nokså gratis. De tåler å ha det dårlig, og jeg tror de er et godt valg for å pynte i høyden der det er enda mindre lys, og heller ikke vil bli vannet så ofte. Små potter er jo ellers ikke å anbefale fordi de tørker ut fortere, men i dette tilfellet tror jeg det skal gå greit.


Om plantene ikke gjør så mye av seg ennå, er jo spannene alene glade fargeklatter. Det er vanskelig å finne så små potter i salg, så det ser ut til at jeg må spise mye mer hermetikk framover - hermetikkboksene kan skrubbes rene eller males, og et hull øverst er jo nok som oppheng. Enkelt og greit, og jeg har rikelig med små Grønnrenner på lager - nok til en liten jungel...

9 kommentarer:

 1. Det ble jo veldig friskt og fint med den grønnfargen!

  SvarSlett
 2. Så søte grønne bøtter! Dette var jo veldig smart da, og henge de på veggen!

  Ha en fin kveld. Klem

  SvarSlett
 3. Det var jo genialt, og grønnrenner er et godt valg. De kledde hverandre perfekt =)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 4. Smart og fint spann! om du får riktig mange slike så blir det jo eksotisk i seg selv :)

  Og takk for lørdagens Botanisk-vandring, alltid kos å være med deg rundt :)

  SvarSlett
 5. Grønnrenner på balkongen var smart, fine spann du har funnet til å ha dem i.

  Ha en fin uke på balkongen!

  SvarSlett
 6. Takk for hyggelig kommentar. Lykke til med balkongprosjektene!
  Hilsen Marianne

  SvarSlett
 7. Det var artig! Kule grønne potter! Jeg har lyst til å prøve ampel i år. Det har jeg aldri hatt... Tusen takk for hilsen hos meg!

  SvarSlett
 8. Grønn glede! Det må nok være noe som ikke skal ha så mye vann i spannene, for ellers blir det nok fort lettgrillet.

  SvarSlett
 9. Her i skyggen er det (dessverre) lite som blir lettgrillet ;-)

  I omfattet middagen for første gang på lenge hermetikkmat. Ser at det må bli mye krushede tomater etc framover, sånn at jeg får hengt opp noen blikkbokser med flere grønnrenner. Er litt spent på hvordan det går, men det gjør jo heller ikke så mye om det går galt. To bokser skal nå få et strøk lakk sånn at det blir litt variasjon :-)

  Fortsatt fin uke til alle!

  SvarSlett