onsdag 12. juni 2013

Skyggebalkongen i juni

Herlige junidager også her i skyggen!

Balkongen min er bare drøyt 2 kvadrat og velsignet med noen få morgensolstråler fra nordøst. Men det er ingen hindring for full fart :)


Tror aldri jeg har hatt så mye blomstring i første halvdel av juni. Balkongbordet er helt fullt takket være dahliaprosjektet, så det blir nok ikke noen balkongmiddag på denne siden av ferien. Etter ferien er det sannsynligvis tid for å tynne litt i rekkene.

På bildet over sees bl.a. Praktpetunia, Pelargonium 'Lord Bute' og Atlasblomster (pluss en del georginebladverk) i front, og Lykkekløver (den med mørke blader), Blodbeger, Pelargonium 'Dronning Ingrid', Hagepoppelrose, Frøkensolhatt/Zinnia og Hakelilje i bakgrunnen. (Legger til botaniske navn senere).


Praktpetuniaen er blitt lubben og fin og blomstrer som bare det og hver plante har litt ulike blomsterfarger. Dette er samme sort som er avbildet på knappen for "Lettstelte balkongplanter" (i venstre side), så det var jo på tide at jeg sådde noen frø for å teste den her i skyggen. Den skal jeg ha til neste år også, for å si det sånn. Det blir spennende å se hvor mye den savner meg i ferien.


Atlasblomstene er fra frø høstet i feriehagen. Også her blir det nok litt variasjon når det gjelder blomsterfarger, men det går i nyanser mellom rødt og hvitt. Foreløpig er det mye sterkt rødrosa, men mange planter er ikke kommet i blomst ennå.


Lykkekløveren er strålende fornøyd i det mørkeste hjørnet på Skyggebalkongen. Den stod her også ifjor, da overvannet jeg den, og det gikk nesten galt, men dette er en tøffing som trives i skyggen og altså kan overvintres inne.


Nå er også blå Bacopa på plass på veggen. Synes at den ser annerledes ut, kanskje med litt mindre blomster, og så er årets plante håpløs å ta gode bilder av - har ennå ikke greid å få ett eneste bilde i fokus! Hadde ikke hørt om planter som ikke er fotogene, men det er klart - de finnes vel ;)

Og her sloss Lykkekløver, Blodbeger, 'Dronning Ingrid' og Hagepoppelrose (bladet ved papegøyestjerten) om oppmerksomheten. Ja, det er visst noen flere der også, som prøver å lure seg med.

Gleder meg til fortsettelsen!

7 kommentarer:

 1. Det var en ordentlig frodig skyggebalkong! Den er flott praktpetuniaen.

  SvarSlett
 2. Så utrolig mye du har i blomstring alt, og så frodig det ser ut! Det må være en deilig balkong og rusle ut på om sommeren.

  SvarSlett
 3. Det har blitt riktig frodig på balkongen din i juni, med mange spennende planter.

  Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
 4. Det ser ut til at plantene stortrives på balkongen din! Du har virkelig lykkes med såingen, med både petunia og atlasblomst i blomst allerede.

  SvarSlett
 5. Frodig og flott på balkongen :) I like.
  Nydelig helg ønskes dere.

  SvarSlett
 6. Takk for kommentarer! Ja, jeg er godt fornøyd med Petuniaen, og egentlig trodde jeg ikke at den skulle bli så fin. Nå blir det spennende å se hvor godt den tåler tørke i sommer, men når den blomstrer så mye allerede nå, får jeg jo uansett mye glede av den fram til ferien.

  Nyt helgen!

  SvarSlett
 7. Jeg elsker Oxalisen din! Den er så mørk og mystisk. Lett å overvintre er den også.

  Hilsen Hanne

  SvarSlett