tirsdag 15. mai 2012

Endelig balkongplanting

Det satt langt inne i år, gitt. Med relativt milde netter på balkongen og undervanningsbrettet på kjøkken fullt av omplantingsklare frøplanter, burde jeg absolutt ha kommet i gang tidligere.

Balkongbordet trenger et strøk maling (eller 2?), og ennå har jeg ikke vasket der ute. Men med noen planter til herding, og noen krukker ut og inn, får jeg ihvertfall en daglig påminnelse om å finne fram vaskebøtte og kost.

Plantet i det nokså romslige sink-karet som jeg kjøpte på årets hagemesse. Tanken var å lage et slags undervanningsopplegg i bunnen, men husket egenrtlig ikke den planen før jeg var godt i gang med å fylle jord. Har blandet kugjødselkompost med litt såjord, og blandet også inn litt langtidsgjødsel. Aner ikke hvor næringskrevende årets beplantning er, men i fjor lærte jeg ihvertfall at god jord kan kompensere litt for manglende lys. I verste fall blir det mye grønt og lite blomster, men det får bli som det blir.


I karet havnet 3 Blåkorg (Ageratum houstonianum) (dvs jeg vet ikke om de blomstrer i rosa, blått eller hvitt), 1 Browallia (Browallia speciosa) og 2-3 Tvillingsporer (Diascia barberae). Har ca like mange planter igjen til noen krukker. Og så kjøper jeg vel planter til resten - må jo ha meg noen hagesenterturer også, når varmen kommer.

Frøplantene hadde godt med røtter, og Blåkorgen hadde spredd dem utover vanningsmatten, og klort dem så godt fast at det var umulig å løsne dem. Dessverre er det også kommet noe hvitt mugg på matten, og på toppen av noen av pottene, men nå er det meste ompottet, og snart kan undervanningsbrettet ryddes vekk.


Så da er jeg i gang med litt herding! Med lite sol, tak som hindrer regn og ikke spesielt vindutsatt, er det egentlig ikke så mange herdingsdager som skal til...

Flere balkongplaner snart!

3 kommentarer:

  1. Ja, er det ikke deilig å endelig komme i gang. Tenkte jeg skulle sette ut resten i dag, for nå blir det vel ikke mer nattefrost - da får jeg heller bære det inn igjen. :) Ha en flott 17. mai. Anne Kari

    SvarSlett
  2. Kjekt å være i gang på balkongen, blåkorg høres bra ut. Blir spennende å se når blomstene kommer...

    SvarSlett
  3. Dette blir sikker bra. Prater du litt med de hver dag i tillegg, så kommer de sikkert til å blomstre overdådig til sommeren :-)

    SvarSlett