onsdag 30. mai 2012

Balkongplaner 2012

Jeg har ikke hatt så alvorlige planer for balkongen i år. I tillegg til frøplanter fra egen produksjon (stort sett Blåkorg, Tvillingblomst og Browallia), blir det vel noen sommerblomster fra hagesenteret. Og i år skal jeg kjøpe sommerblomster uten å ta hensyn til om de tåler skygge. De holder seg uansett fine i noen uker, og etter ferien kan de byttes ut. Jeg skal jo heller ikke ha mange.

Lett kaos på skyggebalkongen, men ennå er det plass til en kaffekopp.

Sinkkaret på bordet ble med hjem fra årets hagemesse. På min lille balkong syntes jeg det er en bedre løsning enn en fastmontert balkongkasse. Sinkkaret kan lett settes vekk de få gangene hele bordet tas i bruk til f.eks. middag på balkongen. Det er nemlig mulig å dekke til 2 her ute, hvis begge sitter helt rolig etter å ha lirket seg på plass :-)

I krukken midt i bildet vokser forresten en av de to akeleiene som beviste at grønne akeleiefrø også kan spire. Man kaster jo ikke en plante bare fordi et eksperiment er ferdig, så får vi se da om den føler seg litt lurt.

Villvinen strøk med i vinter, så i år satser jeg istedet på Humle (Humulus) som skal dyrkes som ettårig. Den blir visst 6 meter og vokser kjapt, og jeg tror den tåler halvskygge, men det finner jeg jo ut av etter hvert. Først må den kjøpes, hagesenteret var utsolgt men de skulle få den inn igjen. Den skal få selskap av Blodbeger (Rhodochiton atrosanguineum), som jeg heller ikke har prøvd på balkongen før. Går det, så går det. Det er mer spennende å følge med på om plantene trives og vokser, enn at de er perfekte hele tiden.

Min fantastiske voksduk i bakgrunnen får muligens sin siste sesong *hulk*. Var så dum at jeg slengte den i vaskemaskinen istedet for å skrubbe den ren med kjærlig hånd, og vips så er det hull i den. Men verden er full av voksdukvariasjoner, så det skal vel gå bra å finne en erstatning.

Hadde dessuten tenkt å teste en av kontorgeorginene på skyggebalkongen (har nemlig sådd flere på kontoret, mer om det senere), men nå ser det ut til at det ikke blir plass på det lille plantebordet.

6 kommentarer:

 1. Så mye moro på liten plass! Og enda er det såvisst plass til kaffekoppen. Gleder meg til å høre om hvordan det går med blodbeger. Prøver meg for første gang med den i år, og foreløpig er konklusjonen at jeg har mye å lære. Anne Kari

  SvarSlett
 2. Kaffekopp er det viktig å ha plass til på balkong eller verandaen. Det har en tendens til å bli fort fyllt opp med planter på små områder. Ettårig Humle høres fint ut til balkongen din!

  SvarSlett
 3. Forsøker meg også på blodbeger i år for første gang- ja en masse frø har jeg sådd for første gang og jammenmeg er det ikke mye rart som dukker opp:) Men spennede er det jo!

  SvarSlett
 4. Hei! Jeg sådde Blodbeger for første gang i år, og det har egentlig gått veldig greit. Dessverre ble 3 igjen i kontorvinduet, og bare en til balkongen kan sikkert bli litt stusselig. Den står i krukken helt til venstre i bakgrunnen, var vel nokså nyplantet da bildet ble tatt. De på kontoret er blitt mye større.

  Den svarte boksen som stikker opp er forresten plass avsatt til Humlen. Fant ut at jeg hadde en maken potte som den selges i, så jeg satte den tomme potten ned i krukken for å holde av plass. Da blir det lett å dytte Humlen nedi, uten å forstyrre Blodbegeren.

  SvarSlett
 5. Jeg synes det ser veldig fint ut på balkongen din ,kaos kan være riktig så gøy det he he(snakker av erfaring).

  Jeg har hatt litt førstehjelp på akeleiene mine ,noen små grønne åmer forsynte seg av bladene .Jeg liker ikke sprøytemidler så jeg satte meg ned og plukket bort alle jeg fant. Det går sikkert bra med plantene nye blader er i farta.

  Ha en fin kveld , Maritklem.

  SvarSlett
 6. Ja - kaffekoppen må med selv på liten plass og du har jo fått plass til utrolig mye da! Godt at ting kan flyttes på når det er nødvendig!
  Ha en fortsatt fin kveld.

  SvarSlett