mandag 7. mai 2012

Håpefulle

Jeg befinner meg fremdeles gravende og plantende i feriehagen. En liten rapport derfra i neste innlegg.

I dag ville jeg bare vise at det stod til liv på kjøkkenbenken før jeg dro avsted. De fleste frøplantene vokser bra, og aller frodigst er nok Blåkorg (Ageratum houstonianum) som jeg i utgangspunktet ikke var så interessert i å så. Har toppet dem, og de kommer med flotte, nye skudd. PS: Slappfisken i bakgrunnen struttet igjen etter litt intensiv vanning - undervanningsbrett er ganske skummelt når det ikke blir god kontakt mellom pottejorden og matten.


Har også tatt vare på to Akeleie frøplantene fra vinterens kan-grønne-akeleiefrø-spire-prosjekt. Det er blitt endel grønt, og bladene blir nok finere etter hvert som de ikke brenner seg på lysstoffrøret. Måtte flytte de ned fra undervanningsbrettet fordi de ble for høye. Kanskje dette blir eneste staude på Skyggebalkongen i år. Blomstring blir det neppe, men akeleiene har jo artig bladverk i alle fall.


Da er det fram med spade og greip igjen, jeg har som mål å gjøre plen om til bed... puh...

6 kommentarer:

 1. Fine planter :) Å rave opp plen for å lage bed er fabelaktig.
  Ha fine hagedager.

  SvarSlett
 2. Eller grave, det går også an :))

  SvarSlett
 3. Latmannsmetoden er å la poteter gjøre gravejobben. Da har du også mat, men dessverre ikke bed før de er høstet. Lykke til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, en hel potetåker kom jeg ikke på! Det tar tid gitt, men lager ikke mer bed om gangen enn jeg har planter å sette der. Bit by bit...

   Slett
 4. Hei Bille!
  Kos deg i feriehagen! Jeg gleder meg til å lese en rapport derfra. :-)

  SvarSlett
 5. Har forlatt feriehagen for denne gang. Fikk gjort ganske mye, og været ble for en gangs skyld bedre enn forventet, selv om det var iskaldt til tider. Grave grave, luke luke, jammen kjennes det (godt) i kropp og sjel etterpå :D

  Takk for kommentarer!

  SvarSlett