onsdag 20. juni 2012

Juni på balkongen

Vi har allerede passert midten av juni, og livet går sin grønne gang på Skyggebalkongen. Heldigvis står det bare bra til her oppe. Det er kun kjøpeplanter som blomstrer ennå, men resten kommer forhåpentligvis i gang snart.

På balkongbordet ruver sinkkaret, og det har vokst seg skikkelig til med egensådde Blåkorg og Tvillingblomst (til høyre). Inni alt det grønne står en Blærebusk-spire, jeg tror den må sette opp farten hvis den ikke skal bli helt kvalt der den står. Det gjenstår å se om jorden er så næringsrik at blomstringen uteblir - som med Prydtobakken i fjor.


I det gule karet står siste rest av dill-dall potter. Et par Geranium stiklinger som mot alle odds greide å rote seg til slutt. Rømmebegeret med mer enn 50 Sibirskjærsminbusker, og den lille sorte i front er et par Blodbegerstiklinger (måtte jo prøves). Terracotakrukken inneholder Kuleamarant (Gomphrena globosa 'Buddy') som jeg aldri har hatt før. Tror den blir for stor til å bli boende på bordet, men akkurat nå var det eneste mulighet...


Million Bells henger fortsatt på veggen langt fra dagslyset, men så lenge jeg vanner den regelmessig ser den ut til å trives bra. Litt usikker på om visne blomster skal knipes av, den virker blomsterrik uansett. Har fjernet noen, da. La litt oasis i bunn av krukken, men synes ikke det hjelper mye.

På neste bilde sees en hvit sak som jeg kjøpte på torget. Tror den ble kalt Lykkekløver, og det er vel en Oxalis? Meningen er at den skal lyse opp til jeg drar på ferie, og så kan den evt erstattes senere. Overlever den fortjener den sitt eget innlegg med bedre bilde.


Og under kommer bilde av Blodbegeren (Rhodochiton atrosanguineum) - ganske "spretten", flere slengarmer enn jeg hadde regnet med, det er tross alt bare én plante. I kontorvinduet er Blodbegerplantene allerede 1,5 meter høye, og har nådd toppen av vinduskarmen. Nå som balkongeksemplaret ser ut til å ha innfunnet seg med situasjonen, og det igjen er varme dager, håper jeg den setter opp farten litt og dekker veggen som om den var en Humle.

- Hører du, Blodbeger!?

De fremste bladene  i krukken tilhører forresten en Browallia.


Helt til slutt - i år ble det rene tivolistemningen i melkekurven! En sånn type Petunia som jeg egentlig ikke liker, men planten kostet bare 15,- på torget, og jeg har jo tidligere skrevet at i år er alt lov på balkongen. Hvis den overlever ferien min, skal den få bli... Den har forøvrig selskap av litt Grønnrenne.


Om noen få dager drar jeg til feriehagen. Må ordne noen vanningsflasker på balkongen, problemet er bare at plantene allerede er store og da er det ikke så lett å dytte ned en flaske i hver potte. Har ikke tid til å lage til slanger etc. Men det ordner seg nok!

Nyt sommerdagene, du også!

6 kommentarer:

 1. Du har så mye spennende på balkongen! Flott blodbegerplante.

  SvarSlett
 2. Det er utrolig hvor mange planter du har fått plass til på dine 2m2.

  God tur til feriehagen!

  SvarSlett
 3. Den er kær den petunia! Dem har jeg også en svaghed for. god tur!

  SvarSlett
 4. Mye planter på en liten veranda. Jeg liker :)

  SvarSlett
 5. Ja, det blir som vanlig fullt av planter, og liten plass til meg. Kanskje det blir litt opprydding når jeg er tilbake fra første ferie. Er i feriehagen nå, her er det rene småbruket sammenlignet med balkongen, men etter en dag er jeg fortsatt ved godt mot - rapport følger :D

  SvarSlett
 6. Så frodig og fint det var på balkongen din! Og bedre skal det bli :)

  Kos deg og nyt!

  SvarSlett