søndag 3. juni 2012

Fra årets frøsådd: Ugress!

Ha-ha! Jeg har plantet ugress i en av balkongkrukkene!

Da jeg skulle plante ut frøplantene av Tvillingblomst (Diascia barberae), oppdaget jeg at det var kommet små gule blomster på den ene! Litt rart, siden Tvillingblomst jo skal ha rosa blomster, og blomster som ikke engang ser helt ut som de på bildet. Jeg tenkte at det må ha vært feil frø i frøposen og at da får det bli små gule blomster i stedet. Pytt sann!


På en rusletur oppdaget jeg en plante i grøftekanten med nøyaktig like blomster, og nå har jeg så smått innsett at en av frøplantene jeg har priklet, stullet og stelt med i flere måneder er et ugress. Voksemåten er veldig lik som hos Tvillingblomsten, bladene er sidestilte på samme måte og omtrent like store, men etter et nærstudie ser jeg at bladkanten på ugresset mangler noen "tenner". Resten av avlingen er nok ekte vare.

Jeg lot ugresset bli i krukken, jeg. Kjekt med noe som allerede blomstrer, selv om det jo er litt smått.

12 kommentarer:

 1. Ugress kan dukke opp på de mest utrolige steder, ditt har sikkert kommet med plantejorden...

  SvarSlett
 2. Ja, det har sikkert ligget frø i såjorden. Det artige var at det nesten er umulig å se forskjell på ugresset og Tvillingsporene, bortsett fra selve blomsten er de 99% like :D Ha en flott søndag!

  SvarSlett
 3. Synes vi har mye flott ugress jeg- og enig med du:La det stå som ett vakkert innslag i hagen!

  SvarSlett
 4. Ha ha, dette minner meg om den første gangen jeg sådde, og dyrket frem en løvetann :-)

  SvarSlett
 5. thihi, fort gjort det der, vi har vel alle dyrket ugress som fineste gull :)

  SvarSlett
 6. Det var jo et flott ugress da!

  SvarSlett
 7. Høres ikke helt ukjent ut! Søt var den i allefall!

  SvarSlett
 8. Pussig kva som kan dukke opp i såpottene. Eg har ein del "eksklusive" potter ståande i påvente av å sjå kva det kan vere.

  SvarSlett
 9. Huffda. Kjenner meg igjen her jeg også! ;-)
  Jeg må tilstå at jeg dessuten har vært fristet til å grave opp et slikt "ugress" fra en grøftekant og lage en "villnisshage" hvor det og mange andre mer eller mindre velkomne villplanter kunne finne en fredelig oase hvor det ikke ble sett på som ugress :-)
  Ønsker deg en fortsatt riktig fin dag Bille :-D

  SvarSlett
 10. Ikke helt ukjent fenomen det der. Jeg har en plante i drivhuset som jeg mistenker er ugress. Men det ligner ikke på noen av ugressene jeg kjenner, så foreløpig får det både vann og næring. Så får tiden vise hva det er.
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 11. Hehe, godt å høre at mange har dyrket fram ugress :D Jeg fant forresten nettopp ut at jeg i tillegg må ha toppet ugresset, for i samme potte står det en stikling som ogsåp har prestert å lage blomst... De ryker nok når blomstringen er over.

  SvarSlett