lørdag 4. januar 2014

Nytt år - nye muligheter!

Altfor lenge siden forrige innlegg - jeg har feiret jul i feriehagen, og dessuten var det midt mellom to balkong- og hagesesonger, og, og, og...  Men nå skriver vi 2014, og gnisten er tent!

Her på Skyggebalkongen skjer det lite for tiden, men noen stauder er sådd og satt ut, og 3 krukker med diverse løk godgjør seg - forhåpentligvis.

Det skal sås mer framover, men prøver å vente til februar, sånn at kjøkkenbenken kan brukes til normale kjøkkensysler i noen uker til.


Jeg har høstet frø fra Praktpetuniaene som nok vant festen i 2013. Jeg er klar over at frø fra hybrider sannsynligvis ikke gir like planter, kanskje de ikke spirer i det hele tatt, men jeg liker jo noen prosjekter og gleder meg til å finne ut av dette gjennom erfaring.


I romjulen har det faktisk spirt i en av såpottene - men ekte vare er det ikke. Kubjellefrøene kommer fra feriehagen, og siden jeg fikk det til der, prøver jeg nå en såøkt på balkongen.


Også en løk titter opp. Jeg er ikke helt sikker på hva som kommer i denne krukken, bortsett fra at noen hadde gravd opp en av de to liljeløkene i romjulen, sånn at den stakkars løken lå med beina i været oppå jorden. Den så ikke ut til å trives der den lå, for å si det sånn. Det er ikke så lett å grave liljeløk ned i gjen i en krukke hvor andre mindre løk var satt innimellom, og nå spirer.

Ennå er det midtvinter, og det blir vel rikelig med tid til å grave litt i bilder fra 2013-sesongen. Og jeg har visst også lovet både frø-giveaway og litt lusemakro fra kontoret. Uansett hva som kommer først - ønsker deg et flott nyttår - akkurat sånn som du vil at det skal bli!

15 kommentarer:

 1. Godt nytt år! Petunia er enkel å ta stiklinger av så det er jo en løsning hvis man vil ha en kopi. Tar og mindre plass å overvintre enn en voksen plante. Spenningen rundt at man ikke vet hva man får er det jo og noen som elsker. Plutselig er en Skyggebalkongpetunia yndling født:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har prøvd å overvintre en Petunia inne, men det ser ikke ut til å gå så bra. Var litt usikker på om det var mulig, men gjør du det så er det jo likevel et bittelite håp :)

   Slett
 2. Godt nyttår og lykke til med frøsådden. Lykke til med å holde igjen resten også, forresten :) Helt til februar...

  SvarSlett
 3. Godt nyttår Bille! :-) Ikke verst at du alt har satt i gang med frøsådd! Jeg skulle gjerne gjerne gjort det samme, men har en mann som ikke er like fornøyd med å måtte dele leiligheten med frøpotter i vinduskarmen og på kjøkkenbenken, så her prøver jeg å vente til jeg kan så noen utendørs... Tenk om noen hadde et stort drivhus i Oslo hvor vi kunne få leie plass til å så frø og drive frem stiklinger!!? Det hadde jeg gladelig gjort! :-D
  Ha en fortsatt riktig fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Stort drivhus hvor man kan lease et par kvadrat hadde vært genialt! Hvis noen setter igang har de allerede to kunder :)

   Slett
 4. Ikke ei snøfille i sikte de neste 10 dagene på min kant av landet.
  Det er helt greit for meg, og dette er en uvirkelig vinter så langt.
  Ha etr flott år i 2014 Bille.

  SvarSlett
 5. Hei Bille, godt nytt år!
  Så mye spennende du har på gang allerede :) Jeg har ikke kommet så langt som å så ennå.
  Er det skjære du har hatt på besøk i løkpottene kanskje? De er ihvertfall flinke til å rote i mine utepotter.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det er sannsynligvis skjære, de roter fælt. Har tenkt å legge duk over krukkene, men det blir vel med tanken (i år også).

   Slett
 6. Godt nytt år!
  Her er det veldig mildt for tiden, jeg er spent på hvordan resten av vinteren blir.
  Jeg har også tenkt å starte den første såingen snart, må bare vente til lysten kommer over meg. Blodbeger er langt framme i køen.

  SvarSlett
 7. Hei! Godt nytt år! Det er en god følelse være i gang. I dag har jeg bestilt mange frø hos garden living. De begynner allerede å bli utsolgt på en del frø, bl.a kjempeverbena. Jeg som trodde jeg var tidlig ute, men det fins jo, flere steder. Har bestilt flere sorter med erteblomster. Kjenner det kribler. Ha en fin helg! Anne

  SvarSlett
 8. Godt nyttår! Går det bra å så stauder nå og sette pottene ut nå som det er så varm? Tenk om de spirer - også kommer kulda i februar... Det er forresten ofte under 4 grader - og alternativ stratifisering er jo kjøleskapet. Kan kanskje dekke dem med granbar?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg satte dem ut i desember, de står relativt mørkt, så jeg tror nok ikke det blir full fart helt ennå. Granbar over vil nok dempe lyset, men øker muligens temperaturen litt også. Står pottene i skyggen tror jeg det vil å bra med de fleste pottene.

   Slett
 9. Riktig godt nytt år Bille!! Da er vi i gang etter en aldri så liten bloggpause. Flittige du som har sådd frø og allrede fått besøk av en spire!! Magiske krefter på balkongen din. Litt mer krevende forhold her oppe i høyden. Jeg er villig til å strekke meg langt i kampen om praktpetunia stiklinger:):) Den ble garantert 2013 favoritten. Alle som var innom meg bemerket den. Spesielt vakker var den. Ser frem til ny sesong hos deg og de andre hagefolkene.

  SvarSlett
 10. :) Godt å være litt på gang igjen. Her snør vi snart ned, men plutselig kommer våren. Juhuuu som det gledes :)

  SvarSlett