onsdag 27. juni 2012

Nye oppdagelser i juni

Jeg befinner meg i feriehagen, og selv om jeg har mye å fortelle herfra, får det vente til jeg er tilbake på bybalkongen og kan laste opp noen bilder. Kort fortalt er det ugress overalt, det nye georginebedet er plantet til og de første er i blomst, og jeg har gjort mange hagegreier for aller første gang, mer om det senere i sommer.

I juni ble det mange turer i botanisk hage i Oslo, og der oppdaget jeg planter jeg ikke hadde sett før. Egentlig betyr det vil-ha, men jeg får vel bremse litt nå som jeg har sådd 20 sorter flere i tillegg til alle som ble sådd i vår. Årets såliste nærmer seg 80 sorter, ha-ha.

Ramonda nathaliae blomstret ikke så lenge, men var vakker mens det stod på. Den tittet fram fra en bred sprekk mellom to steiner. Blomsterstilkene var ca 15 cm, og den var veldig blomsterrik. Det var flere Ramonda-sorter i nærheten. Har ikke noe kjennskap til denner slekten fra før.


Blå valmuesøstre kommer i flere varianter, men jeg hadde ikke sette denne sorten (Meconopsis rudis) før. Den har mange blomster på samme stilk, og var litt av et blikkfang! Ser ut til at den starter blomstringen øverst, siden det er flere knopper under blomstene. Fiiin!


Denne stoppet jeg ved mest fordi den var så sirlig dandert. Klasefjærkonvall (Smilacina racemosa) kjenner jeg ikke fra før, men antar at det er en staude som ikke er uvanlig i gamle hager. Fant den også andre steder i botanisk hage, men da var det mindre eksemplarer uten den luftige "lag-på-lag" effekten.


Ingen av disse finnes (ennå) i feriehagen, men jeg har nok å trøste meg med :-)

Nyt sommerdagene i hagen, det gjør jeg!

6 kommentarer:

 1. Så nydelige Ramonda og Meconopsis! De var virkelig flotte.

  SvarSlett
 2. Ramonda har jeg aldri sett før, så den var en lekker sak.

  Ha det fortsatt fint feriehagen!

  SvarSlett
 3. Ramonda er så flotte! De står på ønskelisten hos meg også. Klasefjærkonvall var også veldig fin, litt elegant på en måte. Den har jeg ikke merket meg før.
  Kos deg i feriehagen!

  SvarSlett
 4. Alle disse er ukjente for meg, den klasefjærkonvallen er skikkelig lekker *sikle*
  Veldig bra at noen tar på seg ansvaret for å føre oss andre gale ut i stadig nye diller :))
  Kos deg masse i feriehagen (det regner jeg med at du gjør:)

  SvarSlett
 5. Har du virkelig sådd 80 forskjellige sorter? Himmel og hav, da kommer det til å bli fint hos deg!

  Nyt sommerkvelden! Klem

  SvarSlett
 6. Takker for hilsener. Har vært i feriehagen stort sett uten nettilgang. Jo, har faktisk sådd 81 sorter, men det inkluderer lommerusk og noen sorter med velig få frø. Det blir sjelden noe av mer enn halvparten av sortene.

  Fortsatt fin sommer!

  SvarSlett