tirsdag 12. juni 2012

Enda trangere tider på balkongen

Min lille skyggebalkong på ca 2 kvadrat har allerede trange kår. Men verre ser det ut til å bli, hvis det er mål og mening med det jeg sår. Det var det heldigvis ikke denne gangen.

Nappet med meg ett par frøhus fra en Sibirskjærsmin nå i slutten av mai. Frø fra i fjor som fortsatt hang på busken. Jeg tenkte at frø som er modne vil falle ned til bakken i løpet av høsten og vinteren, og at det som henger igjen ikke er like spiredyktig.


Men jammen spirte det - og det etter bare 6 dager uten noen som helst dilldall! Så nå har jeg et rømmebeger med et tidlig stadie av minst 50 sibirskjærsminer stående på balkongen. Haha, det er jo ikke plass til en eneste busk der ute.

Nå regner jeg jo ikke med at disse småtassene greier seg gjennom sesongen, og uansett tar det sikkert så mange år før de blir store nok til å blomstre at å dyrke disse buskene fra frø er noe man bare ikke gjør. Tror jeg. Men det er nå uansett litt artig å så noe litt uten mål og mening, og gøy at det var så lett å få spiring :-)

6 kommentarer:

 1. Det kan bli en hel skog med Sibirskjærsmin med tiden, frøsåing er kjekt spesielt med god spiring!

  SvarSlett
 2. Oversåing av alt mulig og umulig er et kjent fenomen hos meg også ;)
  Ha fine dager.

  SvarSlett
 3. Liker også slikt som er lett å få til å spire. Ble så glad i våres når rylliken spirte at jeg sådde en omgang nummer to...nå har jeg flust for å si det slik:) Måteholdenhet er for puslinger;)

  SvarSlett
 4. Det er moro når det skjer noe fort i pottene. Med det kalde været vi har nå er det et under at noe som helst kommer opp ute.

  SvarSlett
 5. Overraskende bra spiring på den. Du må vel nesten ta vare på noen av spirene og dyrke de videre? Det er jo ikke sikkert det tar så lang tid før de vokser seg til.
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 6. Kanskje jeg kan adoptere et par småtasser når de gror til litt. Og det er mye mer moro når det spirer, enn at potta står der helt svart og død.

  SvarSlett