lørdag 23. juni 2012

Kontorgeorginene - rivalisering

Kanskje husker du Kontorgeorginen min fra tidligere innlegg?

Jeg overvintrer en georgineknoll på kontoret, og hver vår drives den fram i kontorvinduet mitt.  Dette er tredje sesong at den pynter opp og første blomst (bildet) kom allerede 23. mai. I år har den fått selskap av ikke mindre enn TRE nye kontorgeorginer. Det råder fortsatt fred i vinduet, men jeg har litt vondt av den eldste, gule.


Dessverre blir den veldig høy og legger seg litt utover, og selv om fargen kanskje ser grei nok ut på bildet over, er det en litt grell farge som er ok mot den blå karmen, men som forsvinner litt i bladverket.Derfor sådde jeg flere frø fra den opprinnelige frøposen fra 2009, og fikk opp to konkurrenter som begge nå har vist sine første blomster. Kanskje har jeg nå 3 georginesøsken. Bildet over er ca 5 uker gammelt, før noen hadde blomstret. Til venstre den gamle gule, de andre to er sådd i februar i år fra de gamle frøene som spirte etter bare 6 dager. Og ca 10. juni blomstret de.

Denne er kanskje en verdig arvtaker etter den gamle, gule?


Eller kanskje denne? Småstripete rosa med lime og oransje i sentrum. Hm...må det bli begge to?


Den siste kommer ikke fra frø, men en bitteliten knoll som løsnet fra en knoll som skulle til feriehagen tidlig i vår. Siden den skulle bli bare ca 35 cm høy vil jeg sjekke om den passer i et kontorvindu, eller om den strekker seg p.g.a. lysforholdene.


Ja, alle forstår jo nå at det bygger opp til rivalisering i kontorvinduet! Den gamle gule har overrasket meg med et vell av blomster og knopper, og det er første gang den virkelig ser ut til å blomstre kontinnuerlig. Jeg klipper vekk visne blomster jevnlig. Gjør den det for at jeg skal la den få bli, likevel? Hm, jeg begynner nesten å lure.

12 kommentarer:

 1. Hei!
  Dette var virkelig et flott kontorvindu! Kjempe flotte blomster!

  Ha en kjempe fin St.Hanskveld. Klem

  SvarSlett
 2. Riktig mange fine georginer du har på kontoret ikke lett å velge blant dem.

  God helg til deg!

  SvarSlett
 3. Da heier jeg litt på den gamle, gule og så liker jeg veldig godt den varmrøde nederst. Jeg sitter i et kontorfellesskap som er så nytt og designet at vi bare får lov å ha noen ytterst få, stylede planter fra et grøntfirma. Når de store, hvite orkideene visner, skal de kastes. Så jeg har tatt meg av en trio som nå slapper av hos meg. Nye blomster er i vente.

  SvarSlett
 4. Georginer kan brukes til så mangt!
  Det er vel slik at planter er levende vesener med hm egen vilje?

  SvarSlett
 5. Gult er kult. Og den var kul den gule. Flotte kontorgeorginer, det er sikkert og visst. Ha en flott St.Hans feiring!

  SvarSlett
 6. Så fine de er gamle og unge.
  De liker nok og følge med hva du gjør på jobben he he, og det er jo masse lys på kontoret ditt.

  Jeg har ikke prøvd å så georginer , kan man ta frø fra blomsten eller må man kjøpe frø,, nysgjerrigper på det der,,

  God ny uke til deg , Marit.

  SvarSlett
 7. Du får ta imot hintet dens og la den få bli en sesong til. Det vil jo være synd om den gjør seg så flid med å blomstre bare for å bli vraket på grunn av fargen sin?! :-) ellers var den røde på siste bilde en riktig sjarmør. Det ser nesten ut som om den prøver å bli solsikke når den blir stor ;-)

  SvarSlett
 8. Takker for kommentarer, og ikke minst synsing om nye og gamle kontorgeorginer. Jeg tror nok den gamle gule skal ut, for den blir altfor høy og legger seg utover. Men, fortvil ikke, kollega står klar til å få den med hjem, så sannsynligvis får den det *enda* bedre på sine eldre dager.

  Er nå i feriehagen og konstaterer at jeg har altfor mange georginer her også, hehe, det er mao bare fryd og gammen :-)

  Kos dere i hagen, håper dere har varmere dager enn her hos meg.

  SvarSlett
 9. Det tror jeg, ganske sikkert,
  for å svare på spørsmålet ditt.
  Alle har sin helt spesielle plass,
  også gule Georginer.
  Så stell godt med den, du.

  Det var kontorvinduet sitt det, forresten!
  Virkelig flott - og annerledes.

  SvarSlett
 10. Så gøy med georginer på kontoret! Det er godt den gule får et godt hjem den og, kan ikke kaste så flotte georginer. Jeg har bare sådd sommergeorginer. Det er vel ikke det samme som de knollene en tar inn om høsten, som jeg en gang kjøpte. Jeg greidde ikke få til overvintring av dem i blokkleiligheten. Kanskje jeg skal prøve igjen nå.
  Takk for hilsen hos meg! Får håpe du får fint vær i feriehagen din resten av uka - ser lovende ut nå!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sommergeorginer er vanlige georginer, men de må sette knoll for å kunne overvintre. Det kan bli ganske stor knoll første sesong, men siden frøplanter vokser fort, er det jo også mulig å så på nytt hvert år. Eldre planter med store knoller vil bli mye frodigere, da, men kommer jo an på hvordan de skal plantes. Noen ganger er det greit nok med 1-2 stengler.

   Slett
 11. Hei og takk, Ida og Gentiana nivalis. Jeg er jo veldig spent på hvordan det går med kontorvinduet nå når jeg er i feriehagen. Så dumt at man ikke kan være to steder samtidig. Har en Blodbeger der også, den hadde klastret til taket da jeg dro på ferie. Første gang jeg har Blodbeger, håper på blomstring så jeg kan høste frø i en lunsjpause på kontoret :D

  SvarSlett