fredag 8. juni 2012

Hermetikk på balkongen

Jeg trengte flere små veggpotter til mitt Grønnrenne-prosjekt (Chlorophytum). Dermed ble det hermetiske tomater til middag annenhver dag, og nå er jeg lei. 4 hermetikkbokser får være nok.

Jeg synes de er ganske fine når de er blanke, i alle fall denne varianten som ikke er helt glatt. For litt variasjon lakket jeg to av boksene med samme matte lakk som ble brukt på bordet. Stor spiker ble banket gjennom to steder øverst på hver boks, og snor tredd gjennom for oppheng. Svart snor eller nylonsnøre hadde nok gjort seg bedre, men man tager hvad man haver.


Boksene har ikke dreneringshull. Grønnrenne tar sjelden skade av å stå i en kopp med vann over lang tid, så planen er å fylle godt på med vann en gang i blant og ellers la dem tørke ut. Grønnrenne takler det meste i fangenskap inne, men om det går like bra utendørs gjenstår jo å se - kanskje villdyret våkner?

Nå skal de uansett opp på veggen, så høyt som det aldri har hengt planter før :-)

8 kommentarer:

 1. Høres spennende ut dette. Grønnrenner er ganske greie planter, så jeg tror nok dette blir bra. Ha en god helg!

  SvarSlett
 2. Smart. Jeg har vært på leting etter slike store bokser, som er blanke når jeg tar av etiketten, men vet ikke om det finnes noen lenger.

  SvarSlett
 3. Ble finfint! Lite både den blanke og den svartmatte varianten jeg, skal se det må bli litt hermetikk fremover her også :)

  SvarSlett
 4. Takk takk, to siste er hengt opp i dag. Poster et bilde senere når plantene forhåpentligvis har blitt litt frodigere.
  Vedr større hermetikk, så tror jeg hermetisk frukt som fersken er i blanke bokser med "riller". Om de er skinnende blanke som den lille på bildet kan jeg ikke garantere...

  SvarSlett
 5. God ide å bruke tomme hermetikkbokser til krukker og det nylakkerte bordet ditt var blitt fint.

  SvarSlett
 6. Liker tanken med gjenbruk og så ser det jo kjempetøft ut! Ha en fin lørdagskveld! Hege

  SvarSlett
 7. Hvis du er redd for ensidig kosthold, og skulle ha bruk for små bokser, så fant jeg tilfeldig ut at "Bonduelle mais" er veldig fine under plast og papir. Enkle å skrelle.

  SvarSlett
 8. Ja gillar plåtboxar, ger lite sydenkänsla. Hoppas de tar sig :)

  SvarSlett