torsdag 10. april 2014

Bli grønnsaksinspirert med Carol Klein!

Jeg setter kursen mot feriehagen, og gleder meg stort til gjensyn med spirende stauder, å utforske vinterlagrede knoller, og ikke minst å velge ut hvilke sommerblomster jeg skal så i år. Fordi påsken er sen, synes jeg at alt dette haster, men plantene har det nå med å hente seg inn igjen, så jeg tror jeg kan slappe helt av.


Ønsker deg en herlig påske! Mens jeg koser meg med jord og planter, kan du få inspirasjon til å dyrke egne grønnsaker! Her er 6 episoder fra BBCs "Grow Your Own Veg" hvor Carol Klein sprer hageglede, denne gang i kjøkkenavdelingen.

1. Breaking New Ground
2. Back to Your Roots
3. Bean Feast
4. The Cabbage Patch
5. Salad Days
6. Squashing Pumpkins

15 kommentarer:

 1. Takk :) Dette ble redningen i en ganske trøstesløs dag der jeg er lenket til senga......
  Det blir nok likar i morgo ;)

  SvarSlett
 2. Grønnsaker er kjekt å dyrke, har sådd gulrøtter i melkekartonger siden jorden i kolonihagen er steinet. Har du prøvd deg på grønnsaker på balkongen, salat går bra i krukker.

  God påske!

  SvarSlett
 3. God tur Bille! Jeg håper du får noen skikkelig fine og inspirerende dager i feriehagen! :-D

  SvarSlett
 4. Takk for linkene! Det er meldt mye regn og gråvær framover så det passet bra.
  God tur til feriehagen!

  SvarSlett
 5. Takk for lenker og god tur :)

  SvarSlett
 6. God påske og kos deg med feriehagen! Nå skal jeg dra mot fjellet uten nett og hage....galskap kanskje. Men en tid for alt.....

  SvarSlett
 7. Hei, og god påske til deg og. Godt at du har fått spiring på frøa, eg ser at det er ikkje så høg spireprosent på dei, men det var det ikkje på dei eg kjøpte av Camilla Plum. Eg har kosa meg med Carol Klein i ruskeveiret. Det vert nok likare i morgon så då vert det ute/drivhusdag. Og når det gjeld plenklipp, så er det nok helst at krokettbana trong ein stuss før påskegjestane kjem. Måtte du få gode dagar i feriehagen!

  SvarSlett
 8. God påske og god haging!
  Takk for linker. Carol Klein er alltid inspirende å se.

  SvarSlett
 9. Riktig god påske i feriehagen. Tenker det blir spennende å se hva som spirer og gror. Ikke minst kjekt å planlegge sommerblomstene. Ha det så godt.

  SvarSlett
 10. Det blir spennende å se hva som har tittet opp i feriehagen, det har vel vært en snill vinter der også så det meste har vel greid seg.

  Jeg skal noen dager til Vilnius så jeg ville vente med å flytte ut i drivhuset og så sommerblomster til jeg kom hjem igjen.
  Men som du sier henter det seg inn igjen så det haster vel ikke.

  Men skulle det bli en regnværsdag vet jeg hvor jeg skal finne underholdning, takk for linker.

  God Påskeuke til deg også.
  Marit.

  SvarSlett
 11. God påske i feriehagen.
  Og jeg bare digger Carol Kleins sine Youtube-snutter.

  SvarSlett
 12. God påske i feriehagen din. Regner med at du er vel igang med såprosjekter og har kikket over tingenes tilstand i hagen etter vinteren. Takk for linker om grønnsaksdyrking. Jeg har akkurat tatt meg en pause fra kjøkkenhage-laging og første program ble sett med stort velbehag :) Nå er jeg full av inspirasjon og motivasjon til å fortsette med snekring og graving.
  Får du hatt grønnsaker i feriehagen din da? Er du der ofte nok til at det er bryet verdt?
  Jeg gleder meg stort til å bruke alle disse påskeferiedagene ute i hagen.
  Ønsker deg en solfylt og fin hagepåske :)

  SvarSlett
 13. Takk for hyggelige hi8lsener! Nå er jeg på plass, og slipper vi vind i morgen skal jeg knipse litt og få lagt ut en liten påskerapport, i år igjen :) Ha fine dager der du er!

  SvarSlett
 14. Jeg har storkost meg med BBC serien "Life in a Cottage Garden" med Carol Klein. For en fantastisk inspirerende dame! Håper du nyter gode dager i feriehagen! Selv lar jeg meg inspirere av fine hager i Nederland :) God påske!

  SvarSlett