søndag 26. mai 2013

Rekordtidlig Dahliablomstring!

Det er bare en uke siden forrige oppdatering fra Dahliaprosjektet mitt (se lenke i toppmenyen), og framover blir det nok ikke oppdatering hver helg - det er ikke sååå mye å skrive om nå som plantene har fått litt størrelse og det ennå er lenge til blomstring.

Så i dag blir det ingen bilder fra kjøkkenbenken, men...


... av en av Kontorgeorginene som allerede har blomstret i en drøy uke! Blomsten kom i pinsen, og det herlige bildet over er tatt 22. mai. Så tidlig Dahliablomstring på kontoret har jeg ikke hatt før - flink plante! Det er knopper på den andre også, men den er litt mindre. Begge ble sådd i fjor og har overvintret under pulten på kontoret :-)

Du trodde kanskje at årets Dahliaprosjekt kun består av de 16 småplantene her i byen, de som har fått navn etter faste gjester her på bloggen. Men nei da - i feriehagen var det også god spiring på Dahlia fra frø høstet i egen hage, og i starten av mai ble de 25 fineste pottet opp og satt ut på trammen.


Jepp, 25, alle med blomsterprakt som verken verden eller jeg har sett før. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å ta med noen av de 16 i byen til feriehagen, men med 25 på lur der borte, i tillegg til knollene fra i fjor som jeg jo håper har greid vinteren selv om de ennå ligger i opplag i råkjelleren, tror jeg faktisk feriehagen har rikelig.
(Note to self; så færre Dahlia frø neste år... he-he.) 

Når det gjelder de 16 her i byen så går det greit, selv om jeg synes plantene sturer litt etter at de ble omarrangert - de får nok bittelitt mindre lys nå. Men litt brems er vel naturlig sånn etter topping og ompotting. Dahlia 'Bille' greier seg fortsatt på balkongen, selv om det ikke akkurat blir mange soltimene der ute. Tenk så fint om jeg greier å dyrke fram en georginesort som foretrekker litt skygge!

Noen spurte i en tidligere kommentar om jeg drømmer om Dahlia om nettene, og da måtte jeg jo flire litt :) Men nei, jeg sover godt og innimellom oppdateringene har jeg et nokså avslappet forhold til hele prosjektet. Men bare vent til knoppene begynner å vise seg, da blir det vel mer snakk om propelltilstander - både dag og natt :)

Ha en fin søndag!

16 kommentarer:

 1. Det er mykje Dahlia rundt deg for tida. Jammen litt å halde styr på. Kontordahliaen var veldig fin. Eg har mange frøsådde med knopp, men ingen frå knoll er komne med knopp endå. Ha ein fin søndag!

  SvarSlett
 2. Du får vel nesten ikke plass til beina på kontoret til vinteren hvis dette skal fortsette. Fin blomst! Har tatt stiklinger av mine dahliaer og forsøket ser så langt ut til å gå gnistrende.

  Brita

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy med stiklingene dine, gleder meg til du blogger om det! :D

   Slett
 3. Utrolig tidlig blomstring på kontordahliaen din! Mine ble startet opp i drivhuset. Nå har de stått ute en ukes tid. De er store og kraftige, men blomstrer nok ikke på en stund.
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fant nettopp at den første blomsten i fjor også kom i mai, bare 3-4 dager senere. Og en annen plante. Må være et perfekt rekordvindu rett og slett :D

   Slett
 4. Det var en flott kontorgeorgine imponerende at den har overlevd under pulten.

  Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 5. Så nydelig kontorblomst ! Ikke mange som har maken vil jeg tro :) Nyt helgen forhåpentligvis ute i det fri og ikke på kontoret .

  SvarSlett
 6. Gratulerer med kontordahliaen! Bille-dahlia må jo like skygge - en hver blir sin eier lik - eller noe sånt?

  SvarSlett
 7. Du er herved kåret til Dahlia-kongen i nabolaget:) Utrolig hvor godt den ene trives i arbeidslivet. Jeg satser alt på at du nå driver frem georginer som liker skygge. De er jeg villig til å betale dyrt for. Jeg gjorde nemlig den genistreken å grave opp et 4 meter langt bed til dem i fjor...i skyggen...Ikke spør hvordan det gikk, bare gi en lyd når skyggedahliaen er klar:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, helt konge! :D Og som jeg postet i bloggen din, bare utvid det skyggebedet, skyggegeorginene kommer snart! :D

   Slett
 8. Det var en vakker kontorplante, gitt! Blir spennende å høre om skygge-Dahliaen utover sommeren.

  SvarSlett
 9. Nydelig Dahlia du viser, jeg har ei plante i drivhuset i blomst nå, men i dag er det slutt på et beskyttet inneliv for hele hurven. Med overskyet og litt regntungt vær i ei ukes tid er tid for dahliaherding.
  Vi lesere gleder oss også til blomstring på de frøsådde håpefulle.
  Ha ei finfin uke.

  SvarSlett
 10. Så fin blomst, er det en av frøsåddene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Mia: Den ble sådd i fjor, men er av kjøpefrø, og ikke fra egen hage.

   Slett
 11. Den skjønnheten må være en miljøskaper på kontoret.

  SvarSlett
 12. Yepp, miljøskapende, sjarmtroll og stille og grei :D

  Takk for hyggelige innspill

  SvarSlett