tirsdag 17. februar 2015

Skulpturer i Botanisk hage: Lønnefrø

Det er en stund siden forrige skulpturinnlegg (Botanisk hage i Oslo, UiO), så i dag smetter jeg inn bilder av nok en pileskulptur! Det vil si, i dag er det faktisk fire i tallet.


De fire lønnefrøskulpturene er laget i mandelpil av den britiske pilekunstneren Tom Hare. Jeg synes de er stilige, ikke minst er de flotte når solen står lavt og de kaster lange skygger.


Mens hagen er i dvale og det er få vekster å konkurrere med, i alle fall utendørs, er de høye skulpturene et godt blikkfang. De var en gave fra Botanisk hages Venner i anledning hagens 200-årsjubileum i 2014.


En løs tråd? Skulpturene varer naturligvis ikke evig. Hagen håper at de holder i 2-3 år, men det er nok klimaet og naturen selv som får det siste ordet i den saken.


Lønnefrøene finner du i det høyeste området av hagen, nærmere bestemt langs veien som går fra Tøyen Hovedgård (cafeen og butikken) til Geologisk museum. Ved museet finnes det forresten en innholdsrik pilhage hvor du helt sikkert kan finne ideer til egen hage, og nå om vinteren er det lettere å se hvordan f.eks. pilegjerdet er flettet og festet, enn om du venter til bladverket kommer for fullt.

Bildene i dette innlegget ble tatt i desember 2014.

Jeg har lagt til en egen tag for innleggene om Skulpturer i Botanisk hage. Selv om de fleste pileskulpturene allerede er presentert, blir det mange flere skulpturinnlegg i mars og april. Veldig greit mens vi venter på at det skal spire, ikke sant? :)

11 kommentarer:

 1. Kjempefine. Så utrolig mye fint og annerledes som kan lages av pil :)

  SvarSlett
 2. Kjempefine. Så utrolig mye fint og annerledes som kan lages av pil :)

  SvarSlett
 3. De ser så flotte ut på bildene dine de skulpturene! Jeg må ta meg en tur dit og se. Jeg skal begynne på belgisk hegn på pilekvistene mine snart, så da kan det passe bra å få litt tips!

  SvarSlett
 4. Ja, da fikk vi sett pileskulpturene allikevel ! Skulle hatt noen dager i Oslo, og da må vi alltid en tur innom Botanisk hage, men idag måtte vi avlyse pga. sykdom.
  Så takk for bildene. :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, så dumt at turen ble avlyst! Dere får prøve igjen - det er jo ikke så lenge til det våres nå, og da er det enda mer å se på, så klart :)

   Slett
 5. Skikkelig fascinerende skulpturer du viser i dag Bille! :-D Jeg har ikke kommet meg ned i Botanisk hage for å se dem ennå, så da fikk jeg jo enda mer lyst til å ta turen en dag til våren!
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

  SvarSlett
 6. De er skikkelig fine! Jeg så dem i sommer - morsomt med et gjensyn nå :)
  Jeg blir så fascinert av å se de små frøene i slike kjempeutgaver. Virkelig stilig!

  SvarSlett
 7. Hei! Uff, nå ble jeg nesten skuffa. Bare 2-3 år!! Tenk på alt arbeidet som ligger bak.Hvorfor kan de ikke ta dem inn om vinteren? Eller dekke dem til som de gjør med noen planter. De er så utrolig flotte. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan vel være at noen får stå lengre enn 2-3 år, men de regner med at det blir slittasje pluss grønske og mose etc etter noen år, og da fjernes de nok. Forresten, noen pileskulpturer er tatt inn for vinteren, så de holder sikkert lengre. Jeg skal få knipset dem så snart de slippes ut "på beite" til våren :)

   Slett
 8. Kjekt at dere liker pileskulpturene. Sikker tikke alle som har anledning til å se dem "live".

  SvarSlett