torsdag 16. februar 2012

2 - 0 til de grønne :D

Travle dager og lite tid til frøsvermerier. Men har da fått sådd et par sorter på jobb.

For å stagge såtrangen (og unngå at mange spirer alt for tidlig), sådde jeg for et par uker siden grønne og gule akeleiefrø. Hensikten var å finne ut om kun svarte akeleiefrø er modne og spiredyktige. Frøene ble høstet i feriehagen i fjor, og har blitt gitt bort her på bloggen.


Som du ser på de sylskarpe bildene; det spiiiiirer! :-)  De grønne frøene var altså modne likevel!

For ca 14 uker siden sådde jeg 10-15 akeleiefrø som var grønne til gulbrune. Ingen svarte. Det har vært dårlig med spiring, så for et par dager siden sådde jeg helt svarte frø i den ene enden av såkaret. Tanken var at hvis heller ikke de svarte spirer, så var kanskje feil lys eller temperatur årsaken, og dermed ville det jo være feil å avskrive de grønne helt. Men - i dag er det altså to spirer, en i hver ende av karet, og jammen ser begge ut til å være alt annet enn svarte.


Dette overrasker meg litt, for egentlig tok jeg det litt for gitt at bare de mørkeste frøene var modne. Nå blir det jo spennende å se hvordan bladfarge etc blir på planter fra ikke-svarte frø. Kanskje de blir annerledes? Det vakreste verden noen gang har sett? Uansett, de er årets første, og jeg har allerede dullet med dem flere ganger bare den siste timen...

6 kommentarer:

 1. Tænkte straks på dig da jeg så dette her til aften:

  http://www.shelterness.com/25-cozy-balcony-decorating-ideas/

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for fantastisk fin lenke! Den skal jeg se på flere ganger, der var så mye inspirasjon at jeg kom skikkelig i balkongstemning. Takk!

   Slett
 2. Så gøy å lese om forsøket ditt! Akeleier er jo så vakre, og gleder meg til å se hvordan de blir etterhvert. :)

  SvarSlett
 3. Så bra at de grønne også spirer, og godt å vite for andre som har grønne akeleiefrø. Spennende hvordan de utvikles videre.
  God helg!

  SvarSlett
 4. Åhhh er det ikke stas med spirer?
  Jeg er helt hektet, har allerede sådd meg og alle ledige karmer og hyller i huset helt bort!!
  Lykke til med akeleiene!

  SvarSlett
 5. Jo det er superstas med spiring, og spesielt årets første! Såkaret er plassert under en lampe oppå PC-kabinettet (ha ha) så jeg har full kontroll her jeg sitter foran skjermen.

  Nå er det kommet opp enda flere, så nå vet jeg ihvertfall at de selvhøstede frøene har grei spireevne. Var jo første gang jeg høstet nevneverdig.

  SvarSlett