tirsdag 31. januar 2012

Jeg skulle jo ikke...

... så stauder i byen i år. Og ihvertfall ikke akeleier, som jeg har sådd masse av i feriehagen (og som til og med spirte før jul, sukk...).

Men så fant jeg ut at mange av de selvhøstede akeleiefrøene ikke var svarte, og så ble jeg veldig nysgjerrig på om det betyr at de ikke er spiredyktige.


Så da er det bare en måte å finne ut av det på, nemlig å så en liten dosering med ikke-svarte-akeleiefrø :-)

Akeleiefrø spirer jo normalt ganske lett, så jeg bør vel ha et svar allerede om et par uker. Hva som da skjer med eventuelle spirer som jeg jo egentlig ikke skal ha, får bli "den tid, den sorg" - eller glede.

Ellers har jeg bestilt frø fra Impecta i natt, pluss at jeg fikk noen fine frøposer i gave for ikke lenge siden. Nå mangler det bare at jeg finner huskelappen for hva jeg sådde i feriehagen i høst, så kan jeg presentere årets såliste...

6 kommentarer:

 1. Hei Bille i år blir det mange nye fine Akeleie planter både her og der.
  Jeg har ennå ikke fått sådd noe for jeg flyr hit og dit mellom plankebiter og søppleposer, jeg må rydde litt etter snekkere og inne er det bare kaos men til uka håper jeg det roer seg litt.

  Ha en fin dag og klem fra Marit.

  SvarSlett
 2. I år har eg sådd ikkje mindre enn 11 sortar akelier. Akeleier stod ikkje øverst på ynskjelista mi tidlegare, men no når eg har sett alt det mangfoldige utvalget som finns så vert det nok mange akeleier i hagen min framover.Ha ein god dag,Bille, i morgon reiser eg til Haugesund.

  SvarSlett
 3. Hei Bille! Blir jo spennende å se om du får spiring på de grønne frøene :-)
  Jeg sådde også flere akeleier i fjor. De begynte å spire, men vokste sååå sent! Jeg har hørt at de ikke blomstrer før det andre året. I så fall har jo både du og jeg noe å glede oss til :-D
  Ha en fortsatt riktig fin uke!

  SvarSlett
 4. Det ska bli spännande att få reda på om de är grobara frön du har. Kanske är det en annan färg på blommorna rent utav?

  Lycka till med alla dina fröer!

  SvarSlett
 5. Akeleier er en selvfølge i hagen, så jeg ønsker deg lykke til med både de svarte og grønne frøene.

  SvarSlett
 6. Jeg får heie på de grønne da, så tar de kanskje hintet og strutter i vei. Morsomt om det blir noe, i så fall får dere nok vite det. God natt! :-)

  SvarSlett