mandag 23. januar 2012

Bare litt balkongmimring

Når jeg oppsummerer 2011 dreier nesten alt seg om feriehagen. Litt dumt egentlig, men 2011 var rett og slett ikke noe jubelår på skyggebalkongen.

Noe positivt var det, men - fargen som gikk igjen var grønn. Alt som skjedde er egentlig med i den lille collagen nedenfor. Klikk for større bilde.


Største gleder:
- Bacopa i ampel på veggen var et trivelig nytt bekjentskap.
- Veldig glad for at begge Villpoppelrosene blomstret. De ble sådd på kontoret senhøstes 2010.
- Hyggelig med markblomster på balkongbordet når det meste av blomstring ellers sviktet.
- Spennende med Villvin.
- Grønnrenne i den gamle melkekurven ble frodig og fint etter hvert (husk å plante dem tidligere i 2012).
- Det meste var grønt og fint etter nesten 3 ukers ferie! Måtte det bli grå og våt sommer også i 2012! (spøk!)

Største skuffelser:
- Prydtobakk som ble gedigne med klebrige blader som la seg over det meste. Hadde for sikkerhets skyld 3 stykk!
- Prydtobakk kom heller aldri med blomst.
- Flittiglise druknet i Prydtobakk og de få blomstene ble nokså hemmelige.

5 kommentarer:

 1. Veldig greit med en sånn oppsummering. Da kan en evaluere og se hva en skal ha/ikke ha til våren. Bacopa har jeg hatt i flere år, og de hører med til de plantene jeg også må ha igjen hvert år. Jeg bestilte Bacopafrø fra Thompson&Morgan i England som jeg skal så for første gang i år. Før har jeg kjøpt ferdige planter.

  SvarSlett
 2. Ikke alltid så lett å få alt tilå bli som en hadde tenkt. Bacopa er en trivelig plante som blomstrer uavbrutt, også på skyggefulle steder. Jeg har tatt mine inn i drivhuset, passer på at de ikke tørker helt ut. Så blir det spennende å se om jeg får de igang igjen til våren, etter en aldri så liten stuss.
  Nicotiana er en av mine favoritter, men de største passer nok best ute i et størrre bed. Prøv en av de små sortene.. de er helt skjønne.
  Jeg har noen frø liggende fra i fjor av Nicotianna Avalon Bright Pink. Jeg sender deg gjerne noen, dersom du har lyst til å prøve...

  SvarSlett
 3. Sommeren i fjor var ingen høydare for min hage. Er helt sikker på at 2012 sommeren blir varm, deilig og lang :) Ha en finfin tirsdag videre.

  SvarSlett
 4. Ble nysgjerrig på denne Bacopa'en som flere nevner i bloggene sine. Leste litt om den, og den ser ut til å like masse fukt og kan visst brukes som kantplante i dammer. Det må jeg prøve!
  Ha fine dager.

  SvarSlett
 5. Takk for oppmuntringer :D

  Marit: Det blir nok ferdigplante Bacopa på meg, siden jeg bare skal ha én. Og i år tar jeg sikker til takke med den hvite som er vanligst.

  Parkvegen: Takk for tilbud, men det blir nok ikke Nicotiana på skyggebalkongen i år. I feriehagen derimot fungerte den fint som frodig kanting, men der har jeg frø igjen fra ifjor.

  Tua: hurra for 2012, i januar er det så mye å glede seg til, måtte alt bli perfekt, og det er for tidlig å bekymre seg for sommerværet :D

  haltepinken: Det tror jeg så gjerne, i enkelte perioder var jorden tørr kort tid etter vanning, så den er nok rimelig tørst.

  SvarSlett