torsdag 26. januar 2012

Undervanningsbrett for vinduskarm

Har du liten plass og er bittelitt misunnelig på alle med eget planterom, drivhus eller hvilke faciliteter de nå måtte ha?

Siden jeg lette ganske lenge etter et lite undervanningsbrett, har jeg lyst å tipse andre plass-nødne. Jeg fant omsider et brett som passer fint i vinduskarmen. Det funker fint til frøplanter om våren, og stueplanter i ferien. Jeg kjøpte et til feriehuset i fjor, og det gjorde det faktisk mulig å så sommerblomster der selv om det gikk ca 4-5 uker mellom hver gang jeg var innom. Riktignok sjekket naboen noen ganger, men jeg fant etter hvert ut at når brettet rommer 3,4 liter vann og rommet ikke er for varmt, er det nok vann til ca 4 uker. Og jeg er nokså sikker på at frøplantene bare ville hatt godt av å bli litt tørre på tærne noen dager i tillegg.

I dette innlegget kan du se hvor fulle såpottene var i feriehuset, det ble etter hvert mange om vannet.

Jeg fant brettet hos hobbydrivhus.no og pt koster det 299,-.

Utsnitt av skjermdump fra nettbutikken.

Nå bestiller jeg et ekstra brett til å ha her i byen! Hvert år sånn omtrent i mars har jeg nemlig rigget til en midlertidig hylle over kjøkkenbenken for å drive fram frøplanter. Jeg har lagt en kort planke over to støtter (melbokser), og oppå planken diverse fat og iskrembokser og med såpottene oppi der igjen. Dette for å løfte frøplantene opp mot lysstoffrøret som er montert under overskapene. Det har jo aldri sett særlig vakkert ut (i alle fall ikke før frøplantene tok av), men så er det jo ikke så mange ukene det står på.

Men i år bytter jeg ut planken med undervanningsbrettet. Det er nok varmere i kjøkkenet i byen, så jeg regner med at mer vann vil fordampe, men hvis vannmagasinet varer ihvertfall 3 uker  kan jeg være i feriehagen med mye bedre samvittighet!

PS: Jeg får ingen provisjon  ;-)

PS2: Etter at jeg klargjorde innlegget fant jeg ut at jeg likegodt bestilte TO brett, så kan jeg ett på kontoret :-) Dessuten fikk jeg med 7 kuvøser til hvert brett for bare en hundrings ekstra. Og i dag har jeg fått melding fra postkontoret om at pakken er klar for henting...!

11 kommentarer:

 1. Det var et praktisk undervanningsbrett for vindu du har funnet deg. kjekt når frøsåingen starter og du reiser bort.

  SvarSlett
 2. Vad bra, såna tips tas alltid emot med största tacksamhet :)

  SvarSlett
 3. Hurra, nå er pakken hentet, og jeg kjenner så klart at såfingrene begynner å klø. Advarte i dag mine jobb kollegaer om at jeg tar med undervanningsbrett og plantekuvøser til kontoret. Vet ikke hva de sa til hverandre etterpå, men det blir en spennende vår på kontoret - mer om de planene i eget blogginnlegg :D

  SvarSlett
 4. Hei Bille.
  Det der er ganske lurt og spesielt hvis en er borte noen dager.
  Nå har jeg funnet frem potter og plantebrett så jeg er nesten mer en klar til å begynne å så.
  Jeg gleder meg til å se det spirer og gror og Akeleiene skal i potter først. Du skal bli oppdatert på hvordan det går.(håper jeg får de til å spire)

  Ha en super duper helg , klem fra Marit.

  SvarSlett
 5. Gennialt! Skal jo bort et par uker i verste såsesongen mars. Hvilket minner meg på at det var noe annet stæsj jeg skulle ha bestilt derfra...

  SvarSlett
 6. Smart! Og jeg synes det er direkte sjofelt at du ikke får provisjon... :)
  Ha fin dag.

  SvarSlett
 7. SUPERT!! tusen takk for tipset!! jeg hadde vel egentlig innsett at jeg ikke kom til å få sådd noe særlig inne, jeg føler det går litt i ett med plutselig to småtasser her hjemme - og dermed blir det ekstremt lite tid til haging. (iallefall lite i min definisjon av lite, hagegal som jeg er, hihi!) men disse så jo helt supre ut - da kan jeg jo sette de på soverommet, uten å tenke mer på de!!

  Igjen - tusen takk for tipset!

  Ønsker deg en herlig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer til å bli supertrivelig i vinduskarmen på soverommet! Lykke til1 :D

   Slett
 8. Hei igjen! Du spurte i min blogg om dronningtåre (Billbergia) egner seg som stueplante. Ja, det gjør den så absolutt. Veldig lettstelt plante som jeg også tror vil like seg ute om sommeren i Norge. Bare ta den inn før frosten kommer. Det kan jo være at noen på Hagegal har en stikling, hvis du ønsker deg en slik? Ellers kan det ordnes herfra. Si i fra om det frister. Fortsatt god helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for info og tilbud :D Jeg tror nok jeg skal la det bero litt, det er bare i feriehagen jeg kan ha inn og ut planter, og da helst noen som greier seg alene hjemme en hel vinter.

   Slett