tirsdag 7. juli 2015

Forsinkede akeleier

Ja, de blomstret nok akkurat når de skulle i juni, det er bare jeg som er litt forsinket med å dele noen akeleiebilder fra feriehagen.

I år var de ekstra flotte.


Sterkere farger enn tidligere år, noen sier det skyldes den kalde forsommeren.


Flere enn i fjor, jeg kan slett ikke huske at jeg hadde så mange akeleier. Jeg vet jo at de sprer seg, men jeg lukte jo bedet i fjor og frøplanter pleier jeg å flytte over i småpotter til jeg vet hvor jeg skal ha dem. Så hvis jeg lukte i fjor, hvordan kan frøplanter allerede blomstre i juni i år?


Her er en flott bukett med hvite og rosa.


Det blir lett og luftig fargeblanding. På bildet over er bedet hvor jeg for noen år siden plantet akeleier som kantplanter. Jeg har vært så fornøyd med at alle plentene ble ca like høye, omtrent som en liten hekk, men i år var de øverste plutselig blitt høye... de lurte meg.


Jeg har nok plantet denne inn etter at bedkanten var etablert, for dette må være frøplante av Klematisakeleiene, og de blir jo litt høye.


De lave hvite er litt kjedelige sammenlignet med alle de høyreiste blå og rosa, men faktisk liker jeg de hvite aller best.

Helt klart at jeg bør så en sånn frøblanding snart fir å få litt flere varianter i feriehagen.

Nyt sommerdagen der du er!

10 kommentarer:

 1. Akeleier var min første dille! Trivelige, fine, men bare å glemme og holde styr på.

  SvarSlett
 2. Min begeistring for akeleier når stadig nye høyder. De får spre seg så mye de vil hos meg. Den mørke rosa var fortryllende!!! Enig med deg i at fargene er sterke i hagen i år. Trodde det var jeg som hadde blitt mer skarpsynt, men skjønner at det er andre krefter som spiller inn. Vakkert er det uansett.

  SvarSlett
 3. De er veldig fine, jeg syns også det er ekstra mye akeleier i år. Og ekstra fine. Selv mine helt vanlige.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Det er sååå mange fine akeleier. Det er vanskelig å velge den fineste.

  SvarSlett
 5. Så mange fine akeleier du har. Nydelige farger. Jeg har akkurat bestemt meg for å begynne å så akeleier.

  SvarSlett
 6. Hei
  Akeleier er en flott plante, og den passer jo over alt. Flott rød farge på den første.
  Kos deg! Klem Vivi

  SvarSlett
 7. Akeleier er flotte planter å ha i hagen, hos meg kjem dei i alle nyanser utan at eg har gjort noke for det... Og så er humlene like glad i dei som eg er!

  SvarSlett
 8. Akeleier er flotte planter å ha i hagen, hos meg kjem dei i alle nyanser utan at eg har gjort noke for det... Og så er humlene like glad i dei som eg er!

  SvarSlett
 9. Så mange lekre Akeleier du har i feriehagen din, hvite er en favoritt hos meg også.

  Ha en fin sommerdag!

  SvarSlett
 10. Takker for kommentarer! Dagene fløy av sted, jeg kom meg aldri innom... Kom akkurat til å tenke på at jeg jo ikke rakk å skjære ned akeleiene i feriehagen, så da blir det vel endel frø som rekker å så seg før jeg får ryddet opp neste gang. Kanskje har jeg noen helt nye sorter å vise til neste år :)

  SvarSlett