lørdag 4. juli 2015

Den måtte jo bli gul

Siste ukes sommervarme har fått fart i mange planter. Jeg leser med blanke øyne om at det vokser så det knaker i hagene rundt om, mens her på Skyggebalkongen - vel, plantene har strammet seg godt opp og noen av petuniaene har vokst godt, men det meste er ennå smått.

Jeg ser at andre bolkongianere deadheader sine sommerblomster, og snart er det min tur! En petunia er nemlig snart klar med årets aller første blomst her på balkongen. Nå er vel ikke deadheading det aller første jeg skl tenke på når den omsider åpner seg...


Frøene kommer fra planter som en gang var rosa/hvite/røde med gule nyanser og hvite frynser (!). Så da er det vel lov å være bittelitt skuffet over at den aller første blomsten ser ut til å bli gul. Eller kommer fargen først senere? Jeg husker ikke, det er så lenge siden i fjor. Jeg liker gult, men skittengule petuniablomster popper ikke akkurat fram fra det gulgrønne bladverket.

Men velkommen skal den selvfølgelig være - det blir uansett stor stas her i skyggen!


Det er nok mange uker til blodbegerplantene starter blomstringen sin. Foreløpig har jeg et svare strev med å få de korte stenglene til å forstå at de skal vokse oppover! Dette er egentlig en litt rar plante som ikke nødvendigvis strekker seg etter lyset - det er faktisk vanligere at stenglene vandrer inn mot den aller mørkeste kroken av balkongen. De er ennå for korte til at jeg kan feste dem til espalieet uten å risikere å skade planten, så jeg får vel bare gi dem litt mer tid.

Og tid har vi heldigvis nok av - sommeren er jo bare såvidt i gang!

God helg!

6 kommentarer:

 1. Den måtte vel det... Gule petunia kan være fine!
  Synes også alt av ettåringer som jeg møysommelig har alt opp vokser ufattelig sakte i år. Skimter dem knapt over kassekantene. Naboenes ferdigkjøpte er jo som frodige bomber til sammenligning!

  SvarSlett
 2. Jeg har enda mindre blodbeger enn dine :-). De daua nesten i herdinga mi, men de kommer nå. Petuniaene mine er fine og jeg har deadheaded alt :-)

  SvarSlett
 3. Det må uansett være moro å ha produsert planten selv. Kanskje blir du umåtelig begeistret når blomsten slår ut for fullt!?

  SvarSlett
 4. Hvem husker vel at Petuniaen jeg fikk av deg i fjor var gul....:):)?? Jeg ble glad i den også jeg. Hvis det kan være en trøst, så spirte ikke ett eneste av de mange blodbegerfrøene jeg satt. Det blir liv på Skyggebalkongen hver år, uansett vær og vind. Det husker jeg! Har du sett hvor det gror i parsellene i bakgården vår? Bare å smake på mine fortreffelige reddiker hvis du sniker deg innom en mørk kveld:)

  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Heia! Ja, de parsellene er så flotte! Og ekstra hyggelig å se at dere stuller og steller eller går bortom for å sjekke. Mon tro om jeg ikke lusker innom og tapper med meg en reddik en vakker julinatt :)

   Slett
 5. gjett hva, Petunia blomsten hadde et snertent strøk av rødt inni. Jeg lurer litt på om den ombestemte seg da den skjønte hva jeg mente om helt gulgrønn... :) Så nå har jeg én blomst på balkongen :)

  SvarSlett