tirsdag 3. juli 2012

Hilsen fra feriehagen

Jeg har hatt 10 herlige dager i feriehagen! En hummer-og-kanari-hilsen i dag siden det er så lenge siden jeg blogget, så blir det litt mer fra noen av prosjektene i løpet av juli.

På grunn av hektisk jobbvår gikk det 6 uker siden forrige besøk, og i juni er det jo utrolig mye som skjer både i såkar og i nye og gamle bed. Så det ble både spennende og hektisk.

Da jeg ankom en junikveld så det sånn ut på trammen!  Og ja... i den ene posen hadde jeg selvsagt med meg enda flere planter fra Skyggebalkongen :-)


Nå har jo mange det sånn det meste av året, men for meg var det en litt overveldende velkomst, flotte og friske planter som hadde vokst mye siden sist. Takket være god vanningshjelp fra naboen har det gått veldig bra til tross for veldig tørr vår.

På trammen ventet sommerblomster klare for utplanting, alle georginene som ble drevet fram inne siden påske, pluss helt nye bekjentskaper i år som løker og knoller som også ble drevet fram inne. Canna'ene var vel de eneste som ikke hadde kommet opp, og da kan de jo nesten bare ha det så godt. Visste jo at det var sent å starte driving i mai...

Flere av georginene var allerede kommet i blomst, denne er ny av året og allerede en rakrygget favoritt i det nye georginebedet. Den heter 'Arabian Night' og blomstene ser ut til å stå veldig lenge. Riktignok ikke så mørk som i reklamen.


Det blir helt sikkert mer om georginer senere.

I vår konstaterte jeg at den lille gressløken hadde overvintret, at jeg kom til å gå glipp av den ene blomsterknoppen, men at jeg jo kunne spise gressløk hele sommeren.


Vel.  Jeg fikk glede av blomstring, men vissen gressløk spiser jeg ikke. Det var jo dumt å ikke tipse naboen om at jeg hadde gjemt denne potten "rundt hjørmet". Etter litt vanning kom det litt ny grønn vekst, så alt håp er ikke ute.

Det er alltid spennende å sjekke såpottene, og nå dekker pottesamlingen flere år. Disse Gravbergknappene spirte bra i 2011 men de var så små at jeg ikke turde å plante dem ut. Nå er imidlertid ventetiden over, slutt på trang pottetilværelse!


I Oslo avblomstret Syrinene lenge før Sankthans, men i feriehagen var det fortsatt blomstring nå ved starten av juli. Busken er nokså ung og liten, og i fjor var det bare en eneste blomst. Aldri var det så rik og langvarig blomstring som i år, og jammen duftet det litt sommer også om jeg bare stakk nesen helt inntil.


Barrotsplantene som ble plantet for 6 uker siden var stort sett i god vekst, og jeg forventet vel egentlig ikke blomstring i år. Men noen av dagliljene blomstrer faktisk. Ikke noen høyde å skryte av, men pynter jo fint opp uansett. Den på bildet skal være 'Veins of Truth', i så fall ble fargen finere enn jeg trodde men venter til neste år med å sortsbestemme. Regner med at det kan forekomme feilmerking og avvik på dagliljer som det jo finnes utrolig mange sorter av.


Jeg spadde opp mer plen for å plante en masse av det som stod på trammen. Og flere trillebårlass med ugress forsvant fra gamle bed. Skvallerkålen kommer stadig nærmere alle bed, men lar meg ikke stresse helt ennå. Det var mye snegler i hagen også, men lite gnafs på plantene.

Mer snart...

9 kommentarer:

 1. Det måtte være fint å komme til den ferietrappa fullt av planter ;))
  Og Arabian Night nytes her også selv om planten har blitt en lang stilk med blomst i toppen (den ene har blomstret 1 uke nå). Og dagliljen...whow... lekker.
  Ha en flott tirsdag.

  SvarSlett
 2. Så fint du har det i ferie-hagen din! Får veldig lyst på ferie av å lese innlegget ditt:) Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
 3. Dahliaen "Arabian Night" var riktig lekker i fargen. Feriehaging må være eg fin form for ferie, håper været er bedre hos deg enn her i sør.

  Ha en fortsatt fin ferie!

  SvarSlett
 4. Takk for at du deler feriehagen din. :) skjønner godt at 'Arabian Night' er blitt en favoritt. :) Tålmodig har du vært som har klart å ikke være der i seks uker. Håper du får en strålende ferie nå, da. :)

  SvarSlett
 5. Plantene på trappa stod virkelig flott. Kjekt med så pålitelig vannehjelp. Jeg hadde Arabian Night for noen år siden, men den likte seg ikke hos meg. Eller jeg var uheldig med akkurat de knollene?

  SvarSlett
 6. Hei!
  Kjempe flott blomstring hos deg! Håper du vår en flott og blomsterrik ferie!

  Klem Vivi

  SvarSlett
 7. Wow så flott å komme dit når alt så så flott ut!
  Ferie er knall!

  SvarSlett
 8. Så frodig og flott velkomst du fikk når du ankom feriehagen Bille!
  Du har en snill nabo som passer på og vanner plantene for deg! :-D
  Gleder meg til å se bilder av de nye bedene du har laget for dine Dahlia og det andre :-)
  Ha en fortsatt riktig fin sommer!

  SvarSlett
 9. Det har jo også sin sjarm å ikke være i hagen hele tiden. Da har det blitt litt fart på sakene siden sist. Og gode naboer er gull verd. Vi har også våre.

  SvarSlett