onsdag 11. juli 2012

Dahlia-prosjektet - en liten og en stor

Da jeg var innom feriehagen midtsommers, var det selvsagt spennende å sjekke de to georginene som plutselig ble pangstarten av mitt nye Dahlia-prosjekt. Sådde egne frø i påsken, og fikk to spirer. Hensikten med dette prosjektet er å så flere frø av egne georginer helt til jeg får fram en variant jeg liker, og som jeg så kan mangfoldiggjøre med stiklinger og knolldeling. Målet er å få en samling georginer som bare finnes hos meg ;-)

I alle fall, de to frøplantene har fått en svært ulik start på livet! Til tross for like forhold, er den ene bitte liten, mens den andre ser mer enn liv laga ut. Og de har stått i egne potter helt siden de ble priklet tidlig i mai.


Nå er det ikke så veldig farlig om den ene ikke orker å henge med stort lenger. Det heter seg at eksemplarer som avviker fra normen kan gi de mest spennende variasjonene, men akkurat i dette tilfellet tror jeg nok at jeg må satse på den av de to som er mest levedyktig. Han eller hun skal tross alt (eventuelt) være stamfar eller -mor til en hel georgineslekt!

Til alt overmål viste det seg at også den største var nokså pjusk i fasongen, og da jeg fant en svart skogsnegle som bodde i potten forstod jeg jo hvorfor f.eks. det nederste bladet i front var lettere oppspist.

I alle fall, den store endte i en krukke, og skal få bli med i Georgine-krukkehagen hvis den gjør seg fortjent til det. Den lille får først vise litt muskler.

4 kommentarer:

 1. Det er litt merkelig det der at de blir så forskjellige , men uten at jeg vet så er det vel gener i frøa som er ulike,,gjetting he he,,

  Du får sikkert til dine egne Georginer for tålmodighet har du jo i bøtter og spann.

  Ha en fin sommer uke , med eller uten sol.

  Marit.

  SvarSlett
 2. Så spennende prosjekt! :D
  Blir artig å følge disse to videre, krysser fingrene for at småttisen kommer seg! De kan jo plutselig overraske ;)
  God natt :)

  SvarSlett
 3. Artig å følge med på prosjektet ditt Bille!
  Det skal jo bli spennende å se hvilke blomster de får til slutt! :-D
  Ha en fortsatt god dag.
  Stein

  SvarSlett
 4. Det er ikke alltid de utvikler seg som en ønsker, men du skal se de vokser fort bare varmen kommer! Så artig å dyrke frem en helt spesiell sort! Jeg ønsker deg lykke til med dette prosjektet!

  SvarSlett