søndag 8. juli 2012

Blodbeger søker humle

Ikke nok med at jeg har verdens triveligste jobbvei gjennom Botanisk hage, men jeg har også ett av verdens hyggeligste kontorvinduer :-)

I alle fall finnes det en del grønt i vinduskarmen, nesten som en liten hage på jobb. Bortsett fra plantingen om våren, stjeler det ikke mer tid enn det tar å knipe av en vissen blomst nå og da, men det gir veldig mye trivsel.


Kontorgeorginene ble presentert tidligere, men helt til høyre i vinduet klatrer noen Blodbeger (Rhodochiton atrosanguineum) oppover langs karmen, og har nå tatt fatt på den akrobatiske øvelsen det er å vokse horisontalt oppunder øvre vinduskarm. Det er festet en snor å klatre i, så den saken går helt fint. Det jeg er mest bekymret for er egentlig at plantene skal rote seg inn i en støvete persienne...


Jeg skal prøve å overvintre plantene til neste år, men det kunne vært artig å høste frø sånn for sikkerhets skyld. Men der kommer vi til et lite problem, det er jo dårlig med insekter i kontorvinduet, og skal jeg leke humle i arbeidstiden tror jeg nok at enkelte kolleger vil lure på om det har gått litt vel langt når de hører summing fra kontoret.


Er det lett å pollinere disse blomstene? Kan alt ordnes i samme blomst, eller må det krysses litt her og der? Jeg åpner vinduet og håper en helt ekte humle vil finne veien inn, men litt opp i etasjene er det ikke så veldig sannsynlig.


En vakker kjortel falt til jorden... hm, betyr det at blomsten allerede er bestøvet? Jeg lot den ligge, den var nesten litt pen der den lå, sånn like før lunsj på en fredag :-)

Ønsker deg en herlig uke, uansett om du skal være i feriemodus eller på jobb!

10 kommentarer:

 1. Jeg har hatt blodbeger i mange år, men vet ennå ikke hvordan bestøvingen foregår. Det blir ikke frø i alle, så de må nok bestøves, ja. Flott den du har på kontoret. Ha en fin uke du også :-)

  SvarSlett
 2. Flott Blodbeger i kontorvinduet! Du må nok ta med en liten pensel og leke humle på kontoret...

  SvarSlett
 3. Jeg kom bare lige tilfældigt forbi din blog.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god søndag aften.

  SvarSlett
 4. Riktig en fryd å gå på jobben.
  Har drillet hull i blikkbokser, så nå skal jeg være hermegås. Velger å kalle det inspirasjon, for de blir nok ikke maken til dine.

  SvarSlett
 5. Riktig en fryd å gå på jobben.
  Nå har jeg drillet hull i blikbokser og skal være hermegås. Velger å kalle det inspirasjon for de blir nok ikke maken til dine.

  SvarSlett
 6. Det kunne jo vært litt gøy å høre hva kollegene hadde sagt, om du lekte humle :)

  Du verden så frodig kontorvindu!

  SvarSlett
 7. Du behøver ikke å summe, da.....
  ....men en liten pensel fra og til der du tror det er kan vel gjøre susen!

  (Litt summing kan vel ikke skade)

  SvarSlett
 8. Flinking som har fått til Blodbeger! Jeg sådde en drøss med frø i vinter, ikke ETT spirte!

  SvarSlett
 9. Takk for blodbeger-respons :D Har vært litt opptatt i det siste og ikke fått hengt så godt med her, men sånn er det vel med mange sommerstid.

  Da skal jeg leke humle selv, og ja kanskje til og med med lyd, hehe. Men - ser det kommer flere knopper lenger nede på planten, så da venter jeg litt, og dropper å pollinere de blomstene øverst oppe. Mindre fallhøyde :D

  SvarSlett