mandag 22. juni 2015

Fra prydløk til prydfrø

Jeg synes ofte at blomster er vel så spennende før og etter, som under selve blomstringen. En svulmende knopp som straks skal folde seg ut, eller bustete fjoner med frø og flyveutstyr.


Her er en Prydløk klar til å sette litt farge på tilværelsen. I bakgrunnen sees et lite hav av Spaniablåstjerner.


Kubjellene (Pulsatilla) er sjarmerende både som knopp, blomst og frøstand. Disse bustehuene bærer arvestoffer fra en rød variant, og jeg skal vel så noen av dem i år også.


Og så var det den himmelblå ballerinaen, da. Blå valmuesøster (Meconopsis) bør definitivt beundres også etter at kronbladene har falt til bakken. Kanskje er den hakket mer elegant, til og med.


Også de som vanligvis hates, kan overraske med en elegant oppvisning - ellen en uventet vellykket samplanting, som her. Da jeg oppdaget denne løvetannen mellom bladene til en bladlilje (Hosta), innså jeg at når løvetannens stengel ikke synes, er den litt av et smykke i hagen. Ja, helt til hele ballen går i oppløsning og frøene seiler med vinden, så klart. Så - jeg fanget den like godt så snart fotoseansen var overstått :)

Nyt den nye uken - er det nå sommeren kommer for fullt?

6 kommentarer:

 1. Flotte bilder av frøstandene. Ja, plantene er spennende i hele syklusen.
  (Grøsset litt av den siste, må jeg innrømme, men dekorativ er den jo)

  SvarSlett
 2. Vakkert med blomster og frøstander. Løvetannfrø prøver jeg også å fjerne.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Hei
  Ja, det er mye fint å se, om man bare tar seg tid til se. Frøkapsler er virkelig flott, og Allium er super dekorative når den er avblomstret.

  Klem Vivi

  SvarSlett
 4. Vakkert med frøstander også, virkelig dekorativt !Etter at et av våre barnebarn brukte ordet løvstjerne fikk jeg et litt annet syn på planten, den er vakker der den står, midt i hostaen din :-)

  SvarSlett
 5. Hei Bille! Du vet å se skjønnhet i det meste og foreviger det så flott. Jeg er blitt så glad i min 'bustehodebjelle' også. Håper du nyter langsomme dager på sommerstedet ditt. Her veksles det mellom svenske skoger og den lille pallkarmen i oslos bakgård:)

  Ha god dager blant alle dine skjønnheter.

  Jannicke

  SvarSlett
 6. Hei og takk for kommentarer! Nå er jeg tilbake i byen, og akkurat i dette sekund kom jeg til å huske at jeg jo glemte å høste Kubjellefrøene! Huff, er det sånn det er å bli litt eldre enn forrige sesong? ;-)

  SvarSlett