torsdag 24. juli 2014

Status på Skyggebalkongen

Det føles nesten som om sesongen er på hell her i skyggen. Snart blir det nemlig en drøy tur til feriehagen, og det markerer vanligvis et tydelig skille mellom forsommer og tiltagende frodighet, og retur til mer eller mindre slitne planter som har sett sine beste dager (før jeg dro). Jeg liker forsåvidt den litt slitne tiden også, da er løpet kjørt og det er ikke så mye som skal bevises :)

Planter i bed greier seg langt bedre på selvstyr. D.v.s. i disse tørre og ekstremt varme tider er det ikke godt å si hvem som greier seg aller best. Jeg er veldig spent på hvor tørste de overlevende i feriehagen har det akkurat nå...


Men her i skyggen er det i alle fall ikke steikende sol i tillegg. Høy temperatur går litt greiere uten direkte sol, men krukkene tørker opp mye raskere i år enn tidligere sesonger. Det er jo varmt her også. Da er det jo bare å vanne - eller å satse på tørketålende planter.


En sånn er Blodbeger, som jeg vel har skrevet nok om tidligere. Men i dag oppdaget jeg en helt ny egenskap i tillegg til at den takler både skygge og tørke fint. Den hjelper nemlig til med å binde opp Villgeorginene mine! Den mørke stengelen på bildet over er en Villgeorgne som har vokst forbi sin tildelte støttepinne. Men det er jo ikke noe problem når Blodbeger strekker ut en hjelpende hånd :)

Det er forøvrig ingen knopper på Villgeorginene ennå, og ettersom de trives i Mexico, skal det vel godt gjøres å få plantene i blomst her i skyggen. Men temperaturen kan de i hvertfall ikke klage på!


Blodbeger blomstrer fortsatt som bare det. Det er nesten så det ikke gjør noe at takrennen er skremmende stygg ;)

Det blir ingen nærbilder av Petuniaene i dag, og årsaken er at de ikke er spesielt fine etter uker med lusegnafs. Når jeg returnerer blir nok hele trauet plantet om med noe annet.

Nyt juli der du er, ennå er sommeren ung!

4 kommentarer:

 1. Hei! Blodbegeret er hos deg en hjelper. Her er de en klenger. De ser ikke spesielt lykkelig ut. God tur til feriehagen! Anne

  SvarSlett
 2. Så frodig det ser ut på balkongen i slutten av juli.

  Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
 3. Hei dere to, og takk for kommentarer. Nå er jeg endelig i feriehagen igjen, og litt vemodig er det jo å tenke på at balkongsesongens frodige etappe nok er over for i år (pga varmen), men dessto mer å glede seg over i ferieland! Regner med å poste dagbok fra feriehagen i alle fall sånn iblant :)

  SvarSlett
 4. Synes det er veldig morsomt at du blogger om balkongen din! Helt i min smak- flott blogg!

  SvarSlett