tirsdag 24. mai 2011

Voksduken min

Og så er turen kommet til den fantastiske voksduken min :-)

Ordet voksduk høres litt sånn forrige århundre ut - akkurat som parafin og kamferdrops. Men voksduk er faktisk veldig praktisk på plantebordet på balkongen. Lett å holde ren, beskytter møbelet mot vannsøl, en billig investering som det er lett å bytte ut hvis du går lei av mønster og farge.

De røde og gule blomstene på min gir en lett nostalgisk sommerfølelse som jeg liker, spesielt hyggelig nå som det ikke er spesielt frodig i krukkene. Duken er nesten like fin etter å ha overvintret på balkongen i 3 år, men her i skyggen har vi jo aldri hørt om falming og sånn...


Plantebordet er forøvrig et gammelt TV-bord. Det er derfor jeg i utgangspunktet kjøpte voksduken, siden bordet ikke er så vakkert, og heller ikke er ment for et uteliv. Hyllen under er praktisk som midlertidig oppbevaring av krukker og jord og sånn, i løpet av sommeren. Ut av syn, ut av sinn :-)

Egentlig var dette en høyst midlertidig løsning, bordet skulle uansett kastes. Men siden jeg nå er blitt så glad i voksduken min, sitter det stadig lengre inne å erstatte bordet med et mer typisk plantebord. For egentlig ønsker jeg meg nok en plantehylle som når litt opp på veggen, og med noen flere hyller sånn at det blir plass til mange flere potter. Kanskje om et år - eller to...

4 kommentarer:

 1. Koselig & praktisk med voksduk! TV-bord er glimrende plantebord. Jeg har to stykker på terrassen...

  SvarSlett
 2. Det var to gode ideer! Jeg har også et tv-bord jeg ikke bruker, men ingen voksduk ennå. Det har jeg tenkt at jeg ville ha hatt når jeg har besøk av mormor og de åtte ungene også!

  SvarSlett
 3. Det er sant at voksduk og kamfer er litt i same gate. men ja so praktisk :) og så fin din var også!

  SvarSlett
 4. Jeg glemte enda en ting jeg forbinder med voksduk, og det er sånn grønn myggspiral som ihvertfall var i bruk på 70-tallet. Ikke aktuelt for balkongen, for her er det myggfri sone = herlig :-)

  SvarSlett