søndag 22. mai 2011

Min hemmelige gartnerjobb

Det nærmer seg det årlige Vårtreffet i botanisk hage i Oslo, søndag 29. mai. Hvert år selges det et bredt utvalg av stauder, sommerblomster og nytteplanter, og for mange er det blitt en tradisjon å besøke Botanisk hage på denne fine dagen. Det er også stands med informasjon og salg for mange planterelaterte organisasjoner, samt gratis omvisning i den flotte hagen. For første gang kan publikum få råd av hagens egne gartnere på Gartnerens hjørne. En fantastisk trivelig dag!

Noen må selvsagt produsere plantene som selges, og det er her min "hemmelige gartnerjobb" kommer inn. Nå skal ikke jeg skryte på meg å ha dyrket fram alt som sees på disse bildene, for dessverre blir det hvert år litt færre dugnadstimer på meg som jeg hadde tenkt. Men jeg henger da med, og synes det er kjempestas selv om det blir i rykk og napp.


Jeg er m.a.o. medlem i Botanisk Hages Venner, og frivillig i Plantegruppa. I tillegg til å produsere planter er vi også selgere m.m. på Vårtreffet. Det hadde naturligvis ikke vært gjennomførbart uten en håndfull fantastiske ildsjeler som yter 150%, men det er også mange hjelpere med - som meg. Vi starter sånn ca i mars og så går det jevnt fram til sommeren - og gjerne enda litt lenger for enkelte. Plantegruppa er en veldig hyggelig gjeng med plantene som felles interesse, og så lærer jeg jo litt om de ulike plantene underveis. Våren kommer litt tidligere når man får jobbe med planter allerede før snøen er borte - en super mulighet for meg uten egen hage til daglig.

Vil du vite mer kan du besøke Botanisk hages Venner sin stand eller prate med oss som selger planter på Vårtreffet. Uansett bør du ta turen innom Botanisk hage på Tøyen i Oslo søndag 29. mai, kl 10.00-16.00.

Her kan du lese mer om Botanisk hages Venner + Vårtreffet 2010.

11 kommentarer:

 1. For en herlig "hemmelig" gartnerjobb du har!

  SvarSlett
 2. Godt jobbet :) Og så flotte bilder da, kan tenke meg det er mange spennende plantegodbiter i de kassene.
  Lykke til på Vårtreffet!

  SvarSlett
 3. Dessverre så bor jeg for langt unna til å kunne ta et besøk, men kanskje jeg kan få det til å klaffe et annet år.
  Takk for hyggelig kommentar i bloggen min, og jeg tror nok du har rett når du sier det er gullkorg. Den jeg kjøpte skulle være rød, så om den ikke dukker opp et annet sted så har den sikkert vært feilmerkrket.

  SvarSlett
 4. Høres ut som en herlig ekstrajobb du har! Skal prøve å ta turen innover. Det ser ut til å være et sted å bruke noen timer;) Hege

  SvarSlett
 5. Eg set stor pris på dei som kan og vil gjere ein innsats for fellesskapet. Sjølv om det å vere hemmeleg gartnar må vere usedvanleg givande, så er det ikkje sjølvsagt at noken vil gjere det allikavel.

  SvarSlett
 6. Ja,dette høres veldig bra ut...og de som har besøkt det skryter veldig.Flott innsats!

  SvarSlett
 7. Et sånt dugnadsjobb måste vara drömmen. Vi blev tvungna att ha dugnad på Bingo ett år, det var pyton.. Typisk så kommer alltid den dagen i botanisk hage när jag har arbetshelg, annars hade jag varit självskriven besökare. Men ekonomien tycker nog det är en fördel att jag jobbar...

  SvarSlett
 8. Har plutselig fått i oppdrag å innrede en 40 kv. m stor terrasse. Nå har jeg vært innom og hentet inspirasjon og tips i bloggen din.
  Tusen takk!

  SvarSlett
 9. Hei Bille.
  Det høres ut som en drømmejobb :-D
  Når jeg besøkte Botanisk hage på Søndag så jeg de hadde hengt opp skilter om at det ikke kom til å bli plassert ut sommerblomster i bedene i år grunnet ressursmangel. Blir derfor ekstra glad når jeg ser at det finnes folk som påtar seg dugnadsarbeid i parken. Tror jeg må melde meg inn i Botanisk hages venner og forhøre meg om de trenger litt dugnadshjelp fra meg også en gang iblant :-)
  Denne helgen har jeg bestemt meg for å få med meg planteloppemarked på Lørdag og Vårtreffet på Søndag, så da skal jeg komme bort til standen deres :-D
  Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
 10. En halv uke igjen så blir jeg balkonggartner på heltid igjen ;-) Litt dumt at jeg hver vår går glipp av opplegget på krukkegården, men får ta en tur dit på en roligere dag istedet. Takk for kommentarer, og velkommen på søndag til dere som titter innom :-)

  SvarSlett
 11. Tror jeg blandet kortene litt her, mente jo ikke krukkegården men Ramme gård.

  SvarSlett