fredag 20. mai 2011

Rapport fra balkongen

Så er det vel på tide med noen bilder her fra skyggebalkongen. Jeg gjør oppmerksom på at dette ikke på noen måte er skrytebilder, haha. Har nettopp plantet ut og herdet en del, så jeg regner med at plantene trenger noen dager på å strutte seg til. Dessuten blir det noen flere krukker og det er bare kjøpt inn én eneste sommerblomst - blir nok noen flere. Kurven på rekkverket har jeg heller ikke gjort noe med ennå. Men det er absolutt morsommere å ta seg en tur ut på balkongen nå enn for bare noen uker siden.En samling krukker er egentlig ganske dekorativt selv om det foreløpig bare er grønne greier i alle. Varierende patina, farger og størrelser gir jo et frodigere inntrykk enn hva som egentlig er tilfelle.

I forkant på bildet under står en Flittiglise (Impatiens 'Wild Rose') som har spennende røde flekker under bladene. Den andre Impatiens sorten har ikke det, så da er det jo lett for en flittiglise-fersking som meg å se forskjell. De får også ulik blomsterfarge = gleder meg!


I den hvite krukken bor en av Villpoppelrosene (Lavatera thuringiaca) som ble sådd på kontoret i oktober. Potten med blåfarge får sannsynligvis nytt innhold, har bare plantet noen staudefrøplanter i den for å se om de kvikner til, og hvis de ikke gjør det blir det sommerblomst i stedet. Og så synes jeg det er artig med pinner i pottene, også noen ganger når planten ikke trenger støtte. Denne gang ble det en gammel spisepinne...Og se hva jeg oppdaget i går! En blomsterknopp på Flittiglisen! Planten er ikke allverdens stor, så jeg er litt overrasket over at det kommer blomst allerede. Men den er selvsagt hjertelig velkommen! Kjekt med noe å studere fra dag til dag på balkongen allerede nå i mai :-)


Bacopa'en der oppe på veggen er allerede blitt mye finere enn da den ble plantet. Men jeg er en smule skeptisk likevel - har inntrykk av at den drikker kontinuerlig, jorden kjennes tørr allerede dagen etter at jeg har vannet. Blir spennende å se hvor mye den savner meg når jeg reiser bort et par uker i slengen - ahem... Rigger til vanningssystem i de større krukkene, men den på veggen er det verre med. Men jeg skal ihvertfall nyte den mens den er fin.


Jeg regner selvsagt med at det blir mye frodigere i neste balkongrapport - bare vente litt :-)

4 kommentarer:

 1. Det er koselig med alle de gamle pottene med eller uten belegg utenpå og veldig gøy å følge med på plantene. Ennå er det så få blomster at jeg gleder meg over hver knopp. Jeg har hatt flittiglise før. De er flotte og flittige blomstrere!

  SvarSlett
 2. Flott krukkesamling. Det er jo tidlig i sesongen enda, så plantene dine har lang tid på seg til å vokse seg frodige og flotte. Spennende å vente på at flittigliseknoppen skal åpne seg og vise farge. Jeg har en bacopa i drivhuset og jeg har inntrykk av at samme hvor mye jeg vanner, er potten like lett hver gang jeg løfter på den. Så jeg tror du har rett i at det er en tørst plante. Nydelig farge på din.

  SvarSlett
 3. Det kommer nok til å bli veldig frodig og fint på balkongen din. Å samle krukker er kjempe fint. Gleder meg til neste rapport fra balkongen din.

  SvarSlett
 4. Hei alle tre! Ja, det skal ikke store knoppen til for å bli glad nå om dagen. Den på bildet er bare blitt litt større og litt mer rosa, men det har vært så kjølig i det siste at jeg tror de fleste plantene har satt bremsene på. Håper de bruker tiden godt på å lage røtter :-)

  SvarSlett